Η Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Χανίων φιλοξένησε τον Ιούλιο του 2021 στα Χανιά, την 5η Διεθνική Συνάντηση του προγράμματος LittleBigEntrepreneurs (5th LBE Project meeting) και απέσπασε εξαιρετική αξιολόγηση για την οργάνωση και το περιεχόμενο αυτής από τους διεθνείς εταίρους.

Πρόκειται για το τριετές πρόγραμμα LittleBigEntrepreneurs – Design Thinking and Gaming Applied to Entrepreneurship Education (Μικροί Επιχειρηματίες–Σχεδιαστική Λογική και Εφαρμογή Παιχνιδιού στην Εκπαίδευση Επιχειρηματικότητας), το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση με εταίρους από τις χώρες Σλοβενία, Πορτογαλία και Εσθονία.

Η Διευθύντρια της Π.Ε. Χανίων, κα Πόπη Ψαρουδάκη, ενημέρωσε στα γραφεία της Διεύθυνσης για την πρόοδο του προγράμματος το σύνολο των συνεργατών της Π.Ε. Χανίων, την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021. Στόχος ήταν η διάχυση στην εκπαιδευτική και στην υπόλοιπη κοινότητα των ωφελειών αυτής της δράσης.

Το πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς στο τρέχον σχολικό έτος 2021-2022, στο πλαίσιο της εφαρμογής του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων, η ανάπτυξη δεξιοτήτων επιχειρηματικότητας (entrepreneurship skills) είναι ένας από τους καινοτόμους τομείς του Αναλυτικού Προγράμματος στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Δεξιότητες όπως πρωτοβουλία, οργανωτική ικανότητα, προγραμματισμός, παραγωγικότητα, αποτελεσματικότητα αποτελούν άξονα μάθησης ενώ οι μαθητές ενθαρρύνονται και επιβραβεύονται μέσα από καινοτόμες πρακτικές με παιγνιώδη τρόπο.

Το πρόγραμμα φιλοδοξεί να βοηθήσει σε αυτή την κατεύθυνση καλλιεργώντας αυτές τις δεξιότητες και προετοιμάζοντας μελλοντικούς πολίτες σε ένα ταχύτατα μεταβαλλόμενο κόσμο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook