Τα δύο σενάρια που εξετάζουν οι επιστήμονες – «Εξαιρετικά ενδιαφέρον» αποκάλεσε το φαινόμενο ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας

Όσο απέραντο είναι το Διάστημα, άλλο τόσο «απέραντος» είναι ο αριθμός των μυστηρίων που ο άνθρωπος καλείται να λύσει στο παρόν και στο -πολύ μακρινό- μέλλον.

Επιστήμονες εντόπισαν μία γιγαντιαία κοιλότητα εντός του γαλαξία μας, σε απόσταση 500 ετών φωτός από τη Γη. Ο γρίφος της ύπαρξής της δεν έχει λυθεί, καθώς οι επιστήμονες δεν διαθέτουν στοιχεία για την προέλευσή της.
Τα σενάρια που εξετάζονται, ωστόσο, είναι δύο:

  1. Είτε προέρχεται από μία μεγάλη έκρηξη σούπερνοβα στο κέντρο της «φούσκας», η οποία «έσπρωξε» τα αέρια προς τα έξω, σχηματίζοντας αυτό που σήμερα αποκαλούμε «Perseus-Taurus Supershell»,
  2. είτε μια σειρά από εκρήξεις σουπερνόβα που συνέβησαν στη διάρκεια εκατομμυρίων χρόνων, δημιούργησαν την κοιλότητα με την πάροδο του χρόνου.

Επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας που εντόπισε τη γιγαντιαία διαστημική κοιλότητα είναι ο Shmuel Bialy, ο οποίος δήλωσε ότι η μελέτη θα συνεχιστεί, καθώς το φαινόμενο κρίνεται ως εξαιρετικά ενδιαφέρον.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook