Μεταξύ των ανηλίκων βρίσκονται και πολύ μικρής ηλικίας παιδιά

Στις κατασκηνώσεις Καλαθά φιλοξενούνται από το πρωί οι περίπου 150 μετανάστες που βρίσκονταν από χθες σε δεξαμενόπλοιο ανοιχτά της Παλαιόχωρας Χανίων.

Η μεταφορά τους έγινε σε δυο φάσεις με τους πρώτους περίπου 100 να μεταφέρονται νωρίς το πρωί και να αφορούν κυρίως σε γυναικόπαιδα και κάποιους άνδρες και τους υπόλοιπους περίπου 50 να μεταφέρονται σε δεύτερο χρόνο.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις η αντιδήμαρχος Χανίων, Ελένη Ζερβουδάκη, όλοι είναι καλά στη υγεία τους πέρα από ένα περιστατικό με μια ηλικιωμένη κυρία που είχε τραύμα στο πόδι και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Χανίων για την παροχή ιατρικής φροντίδας. 

Ήδη βρίσκεται στο χώρο για να συνδράμει ο Ερυθρός Σταυρός και έχει ενημερωθεί και η Ύπατη Αρμοστεία προκειμένου να ξεκινήσει τις απαραίτητες ενέργειες.

Ωστόσο άγνωστη παραμένει ακόμα η χώρα προέλευσής τους και αναμένονται διερμηνείς από την Ύπατη αρμοστεία προκειμένου να γίνει η ταυτοποίησή τους.

Ακόμη αναμένεται η άφιξη κλιμάκιου του ΕΟΔΥ για να προχωρήσει στους απαραίτητους διαγνωστικούς ελέγχου και να εντοπιστούν αν υπάρχουν κρούσματα του νέου κορονοιου και το κοινωνικό ιατρείο για να τους εξετάσει.

Η κα Ζερβουδάκη στις δηλώσεις της ανέφερε ότι υπάρχει διαθεσιμότητα ρούχων και τροφίμων όποτε δεν χρειάζεται προς το παρόν η συγκέντρωση αγαθών από τους πολίτες.

Να σημειωθεί ότι υπάρχουν μεταξύ των ανηλίκων υπάρχουν παιδιά πολύ μικρής ηλικίας. Όλα τα παιδάκια είναι καλά στη υγεία τους και τους έχουν παρασχεθεί ρούχα και παιχνίδια.  

Θυμίζουμε ότι οι μετανάστες αποβιβάστηκαν στην Παλαιόχωρα Χανίων μεταμεσονύχτιες ώρες (φωτο) μετά από πολύωρες διαβουλεύσεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook