Μια Βρετανίδα κληρονόμος που βρέθηκε νεκρή στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της στην Ελβετία, δολοφονήθηκε από τον Γερμανό φίλο της για τα χρήματά της, παρά τον ισχυρισμό του ότι πέθανε σε σεξουαλικό παιχνίδι, σύμφωνα με το δικαστήριο.

Το πτώμα της 22χρονης Άννας Ριντ, βρέθηκε στο μπάνιο του δωματίου της, στο ξενοδοχείο Hotel la Palma au Lac στο Λοκάρνο της Ελβετίας τον Απρίλιο του 2019, αφού ο σύντροφός της, Μαρκ Σάτζλε, κάλεσε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Η ιατροδικαστική εξέταση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Ριντ είχε πεθάνει από στραγγαλισμό και είχε επίσης υποστεί μικρές κοπές και κατάγματα. Φέτος, ο Σάτζλε, ο οποίος προηγουμένως δούλευε σε διάφορες παμπ και νυχτερινά κέντρα στα ελβετικά-γερμανικά σύνορα, δικάστηκε για τη δολοφονία της 22χρονης.

Κατά τη διάρκεια μιας δίκης στο Λουγκάνο, ειπώθηκε πώς ο νεαρός άνδρας, είχε χρέη άνω των 40.000 λιρών και φέρεται να ήξερε ότι η κοπέλα του είχε «πάνω από 25.000 λίρες στο λογαριασμό της».

Πέντε μήνες μετά το θάνατο της Ριντ, μια πιστωτική κάρτα που ανήκε στην 22χρονη ανακαλύφθηκε κρυμμένη σε ένα πάνελ του ασανσέρ του ξενοδοχείου. Οι ερευνητές υποψιάστηκαν ότι την έκλεψε ο Σάτζλε, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι την έκρυψε εκεί ως αστείο.

Ωστόσο, μια εισαγγελική πηγή είπε στους Times: «Η τραπεζική κάρτα ήταν πολύ προσεκτικά κρυμμένη και σαφώς επρόκειτο να παραληφθεί αργότερα. Ο ισχυρισμός ότι πέθανε σε σεξουαλικό παιχνίδι δεν ήταν ποτέ πειστικός. Πιστεύουμε ότι δολοφονήθηκε για οικονομικό όφελος».

Ο 32χρονος Γερμανός, που είναι πατέρας δύο παιδιών, ισχυρίστηκε ότι ο θάνατός της, προήλθε από ένα «ερωτικό παιχνίδι που πήγε στραβά».

Τη νύχτα που η Ριντ το ιατρικό προσωπικό βρήκε την 22χρονη στο ξενοδοχείο, άλλοι επισκέπτες περιέγραψαν πώς άκουσαν «τα έπιπλα να σπρώχνονται με μανία» και «να σπάνε τζάμια». Ένα άτομο είπε στη Sun: «Άκουσα να σπάζουν γυαλιά και έπιπλα να σπρώχνονται θορυβωδώς στο δωμάτιο. Ήθελα να πάω να πω κάτι, αλλά νόμιζα ότι ήταν πολύ επικίνδυνο».

Μετά το θάνατό της, το πρώην σχολείο της Ριντ, το Ashville College στο Harrogate, δήλωσε σε ανακοίνωση του: «Είμαστε λυπημένοι που μαθαίνουμε για το θάνατο της πρώην μαθήτριας Άννας Ριντ και οι σκέψεις μας είναι με την οικογένειά της».

Ο Σάτζλε, ο οποίος αρνήθηκε ότι σκότωσε σκόπιμα την Ριντ, πιστεύεται ότι τη γνώρισε στην Ταϊλάνδη τον Φεβρουάριο του 2019, ενώ ταξίδευε.
Η νεαρή κοπέλα που είχε τελειώσει το πανεπιστήμιο, απολάμβανε ένα ταξίδι σε όλο τον κόσμο που έλαβε από τον πατέρα της ως δώρο για τα 21α γενέθλιά της.

Αφού το ζευγάρι ξεκίνησε μια σχέση, οι δαπάνες της Ριντ «αυξήθηκαν σημαντικά», σύμφωνα με το δικαστήριο. Το βράδυ του θανάτου της, το ζευγάρι είχε μοιραστεί ένα μπουκάλι σαμπάνια 100 λιρών για δείπνο πριν επιστρέψει στο ξενοδοχείο του.

Στη συνέχεια, φωτογραφήθηκαν να χαμογελούν στη βεράντα του ρετιρέ τους λίγες ώρες πριν από το θάνατο της Ριντ.

Ο δράστης, εργάστηκε ως προτιέρης σε διάφορες παμπ και νυχτερινά κέντρα στα Ελβετο-Γερμανικά σύνορα. Μια πηγή είπε σε μια ελβετική εφημερίδα τότε: «Κανείς δεν ξέρει πώς θα μπορούσε να αντέξει οικονομικά όλα αυτά τα ταξίδια. Κάτι δεν πάει σωστά». Ο Σάτζλε αρνείται τον φόνο και η δίκη συνεχίζεται.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook