“Αναδεικνύουμε έργα που προάγουν την αειφόρο ανάπτυξη και μια διαφορετική περιβαλλοντική συνείδηση”.

Με μεγάλη προσέλευση πολιτών και επισκεπτών του Ηρακλείου, οι οποίοι ενδιαφέρθηκαν να πληροφορηθούν για την πολιτική και τις δράσεις του Δήμου που αφορούν την ενεργειακή μετάβαση, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, τη βιώσιμη αστική κινητικότητα και τη βελτίωση στις αστικές μετακινήσεις με την πιλοτική λειτουργία των ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην πράσινη γραμμή, πραγματοποιήθηκε  την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου στη Λότζια, εκδήλωση ενημέρωσης. 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την ολοκλήρωση της Πράξης «ECORouTs», “Κοινές δράσεις για τη δημιουργία πράσινων – περιβαλλοντικά φιλικών διαδρομών μέσα σε τουριστικές περιοχές», του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Συνεργασίας, «INTERREG V-A ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ 2014-2020».

 O Γιώργος Σισαμάκης, Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υπαίθρου & Τουρισμού τόνισε:  «H σημερινή ενημερωτική δράση της Πράξης “ECORouTs” – τύπου “info day” – έχει ως στόχο να ενημερώσει τους πολίτες για τη συγκεκριμένη Πράξη και για τα αποτελέσματά της. Μέσα από αυτή, επιδιώκουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Δήμου μας για χρήση φιλικότερων προς το περιβάλλον μέσων μαζικής μεταφοράς (ηλεκτροκίνητα οχήματα). Η παρουσία μας εδώ, μαζί με εκπροσώπους των Δήμων που μετέχουν στη Πράξη “ECORouTs”, δείχνει τη σημασία που δίνει ο Δήμος Ηρακλείου στα συγχρηματοδοτούμενα έργα που προάγουν την αειφόρο ανάπτυξη και μια διαφορετική περιβαλλοντική συνείδηση. Η δράση αυτή εντάσσεται στη συνολική εκστρατεία ενημέρωσης των δημοτών προκειμένου να τους κινητοποιήσει για τη λήψη μέτρων στην προσπάθεια εξοικονόμησης ενέργειας με στόχο την αντιμετώπιση και προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή».

H Ρένια Δρόσου, Διευθύντρια Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής του Δήμου Ηρακλείου και Υπεύθυνη Πράξης «ECORouTs» σημείωσε αναφερόμενη στους στόχους και τα  οφέλη του έργου: «Ο Δήμος Ηρακλείου (Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής), διοργάνωσε τη σημερινή δράση στο πλαίσιο της Πράξης “ECORouTs”, θέλοντας να ενημερώσει τους πολίτες για τους στόχους που έχουν τεθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σχετικά με τον περιορισμό των αέριων ρύπων στα αστικά κέντρα. Ο σκοπός της πράξης “ECORouTs” είναι η ελάττωση των εκπομπών CO2 και άλλων αερίων (NO2, SO2) επιβλαβών, τόσο για την ανθρώπινη υγεία όσο και για το φυσικό περιβάλλον και η προώθηση δράσεων που συμβάλλουν στη μείωση των περιβαλλοντικών κινδύνων προερχόμενοι από τις αστικές μεταφορές. Σήμερα λοιπόν, ενημερώνουμε τους πολίτες για τα αποτελέσματα της πιλοτικής λειτουργίας των δύο ηλεκτροκίνητων οχημάτων, που έχει προμηθευτεί ο Δήμος Ηρακλείου με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης), την Ελλάδα και ίδιους πόρους, καθώς και για τη βιωσιμότητα των αποτελεσμάτων του έργου».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook