Οι εναρκτήριες συναντήσεις με τους συνεργαζόμενους φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων για την υλοποίηση του έργου Interact in Crete του προγράμματος ELENA πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021, στα Χανιά.

Οι εναρκτήριες συναντήσεις έγιναν υπό την παρουσία και το συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων και αρμόδιου για θέματα ενέργειας Νίκου Καλογερή.

Το έργο Interact in Crete έχει σαν στόχο την ωρίμανση και υλοποίηση έργων ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης ενέργειας σε φορείς της Κρήτης και περιλαμβάνει τρεις άξονες, αναβάθμιση οδοφωτισμού, ενεργειακή αναβάθμιση δημοσίων κτιρίων και εγκατάσταση φ/β συστημάτων για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών μέσω της δημιουργίας ενεργειακών κοινοτήτων.

Κατά τη συνάντηση, ο Τεχνικός Σύμβουλος της Περιφέρειας Κρήτης παρουσίασε το έργο Interact in Crete στους ΤΟΕΒ και τους Δήμους της Π.Ε. Χανίων, που συμμετέχουν σε αυτή την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης. Επιπλέον, αναλύθηκαν τα οφέλη και οι δυνατότητες που προσφέρει το έργο στους συνεργαζόμενους Δήμους και ΤΟΕΒ, συζητήθηκε το πλαίσιο συνεργασίας όλων των φορέων με την Περιφέρεια και προσδιορίστηκαν τα βήματα σχεδιασμού και υλοποίησης των έργων.

Αντίστοιχες συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες και στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης, σηματοδοτώντας την έναρξη υλοποίησης του έργου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook