Ο εμβολιασμός θα γίνει στην 13:00 τοπική ώρα  - Τόσο ο Μπάιντεν όσο και η σύζυγός του Τζιλ έλαβαν την πρώτη δόση της  Pfizer στις 21 Δεκεμβρίου και τη δεύτερη στις 11 Ιανουαρίου

Την τρίτη δόση ετοιμάζεται να λάβει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, μπροστά στις κάμερες, όπως ακριβώς συνέβη και με τις δύο προηγούμενες δόσεις του εμβολίου. Στις 13:00, τοπική ώρα, ο Αμερικανός πρόεδρος θα δεχτεί τη λεγόμενη αναμνηστική δόση που στόχο έχει την υψηλότερη θωράκιση ενάντια στον κορωνοϊό. 

Νωρίτερα, ο Λευκός Οίκος εξέδωσε το πρόγραμμα του πλανητάρχη και μέσα σε αυτό γινόταν αναφορά στον εμβολιασμό. Πριν από την τρίτη δόση δεν έχει προγραμματιστεί κάτι άλλο για τον Μπάιντεν. 

Την περασμένη εβδομάδα, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, διεμήνυσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα κάνει την τρίτη δόση μπροστά στις κάμερες. 

Τόσο ο Μπάιντεν όσο και η σύζυγός του Τζιλ έλαβαν την πρώτη δόση της  Pfizer  στις 21 Δεκεμβρίου και τη δεύτερη στις 11 Ιανουαρίου.

Σε ηλικία 78 ετών, ο Μπάιντεν ανήκει στις ομάδες για τις οποίες το υγειονομικό κυβερνητικό επιτελείο έχει εκδόσει σύσταση για εμβολιασμό με την τρίτη δόση. 

Πριν από λίγα 24ωρα, Αμρικανός πρόεδρος  δήλωσε ότι οι αναμνηστικές δόσεις του εμβολίου για την προστασία από τον κορωνοϊό θα χορηγούνται δωρεάν και θα είναι εύκολα προσβάσιμες.

Την ίδια ώρα, είπε ότι 60 εκατομμύρια Αμερικανοί είναι πλέον επιλέξιμοι για την αναμνηστική δόση.

Πηγή: protothema.gr


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook