Ένας «θησαυρός» ύψους σχεδόν 200.000 ευρώ (!) βρισκόταν σε έναν από του χώρους του διαμερίσματος στο οποίο «τρύπωσαν» τα ξημερώματα της Κυριακής, 26/09/2021, τρεις διαρρήκτες οι οποίοι ωστόσο δεν θα καταφέρουν να χαρούν τη λεία τους.

Το απίστευτο περιστατικό διαδραματίστηκε στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Ήταν οι πρώτες ώρες της Κυριακής όταν τρεις Γεωργιανοί «μπούκαραν» σε δύο σπίτια του δευτέρου ορόφου, σε πολυκατοικία στην οδό Αγίου Μελετίου στο κέντρο της Αθήνας.

Και στα δύο οι ιδιοκτήτες… απουσίαζαν. Στο ένα από αυτά διαμένει ένα ζευγάρι αλλοδαπών. Ο άνδρας είναι Ολλανδός υπήκοος και η σύζυγος του Ολλανδέζα και μένουν μόνιμα στο εξωτερικό. Το άλλο διαμέρισμα ήταν σφραγισμένο, καθώς ο ιδιοκτήτης του είχε πεθάνει πριν από δύο χρόνια. Αφού δεν είχε κάποιους κληρονόμους το σπίτι δεν πέρασε σε άλλα χέρια. Οι αρμόδιες υπηρεσίες το έκλεισαν και από την ημέρα που ο άνδρας πέθανε η πόρτα τους δεν είχε ανοίξει μέχρι χθες τα ξημερώματα.

Η διάρρηξη στον Άγιο Παντελεήμονα και το αμύθητο ποσό

Οι τρεις διαρρήκτες μπήκαν πρώτα σε αυτό το διαμέρισμα, όπου βρήκαν το ποσό των 200.000 ευρώ. Στη συνέχεια τρύπωσαν στο διπλανό διαμέρισμα του ζευγαριού από το οποίο πήραν ό, τι πολύτιμο βρήκαν. Οι κινήσεις τους όμως έγιναν αντιληπτές από ένοικους της πολυκατοικίας οι οποίοι ειδοποίησαν την αστυνομία.

Όταν οι διαρρήκτες κατάλαβαν ότι πλέον δεν δρούσαν απαρατήρητοι, αποφάσισαν να το σκάσουν. Πηδώντας από μπαλκόνι σε μπαλκόνι έφυγαν από τον δεύτερο όροφο της πολυκατοικίας και βρέθηκαν σε ένα υπόγειο άλλης πολυκατοικίας, όπου ο ακάλυπτος χώρος συνόρευε με αυτόν του κτιρίου που είχαν κάνει την εισβολή τους οι τρεις δράστες.

Μπήκαν σε ένα διαμέρισμα υπόγειο της άλλη πολυκατοικίας, όπου δεν δίστασαν να χτυπήσουν τον ιδιοκτήτη και τη γυναίκα και αλλά και να τους ζητήσουν χρήματα και κοσμήματα. «Ανοίξανε με μια ψαλίδια που έχω στον κήπο το παντζούρι και στη συνέχεια σπάσανε με το σκεπάρνι το τζάμι του παραθύρου και μπήκανε μέσα στο σπίτι. Μας πιάσανε πάνω στον ύπνο στις τέσσερις η ώρα που κοιμόμουν με τη γυναίκα μου την Ιταλίδα. Στην συνέχεια την κοπανήσανε», λέει ο newsit.gr, o ιδιοκτήτης του διαμερίσματος Μάριος Σπυριδάκης.

Συνεχίζοντας προσθέτει: «Μπήκανε μέσα από τα σπασμένα τζάμια, γέμισαν όλο αίματα. Τους κυνήγησα, μου πιάσανε το χέρι και μου το σφίξανε και μου ζητήσανε να τους δώσω λεφτά. Μου έδωσαν ένα χαστούκι και έπεσα κάτω. Χτύπησα το πόδι και μου έδωσαν και μια κλοτσιά. Τη γυναίκα μου την πέταξαν μέσα στην κουζίνα η οποία χτύπησε στο πόδι και ήταν γεμάτη αίματα. Τους έδωσα τα κλειδιά και βγήκαν έξω και τους έπιασαν οι αστυνομικοί».

Δείτε όσα λέει

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook