Τον απειλούσαν με ανατριχιαστικό τρόπο -Τι αναφέρουν επίσημα έγγραφα που εστάλησαν στην Εισαγγελία.

Νέες διαστάσεις δίνουν στην υπόθεση κακοποίησης του 19χρονου στον Δήμο Πλατανιά στα Χανιά, έγγραφα που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το documento.gr.

Πρόκειται για επίσημα πρωτοκολλημένα έγγραφα της Κοινωφελούς Επιχίρησης του Δήμου Πλατανιά που εστάλησαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων, το πρώτο στις 28 Ιουλίου 2021 και το δεύτερο στις 9 Αυγούστου του 2021. Στην πρώτη περίπτωση πρόκειται για έγγραφο που συντάχθηκε από τις Κοινωνικές λειτουργούς και τον προϊστάμενο της Κοινωνικής προστασίας του Δήμου Πλατανιά, οι οποίοι, την ημέρα που ο 19χρονος δεν εμφανίστηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων όπου εκδικαζόταν η υπόθεση ανάθεσης της κηδεμονίας του, τον αναζήτησαν στο σπίτι του παππού του στο χωριό και αφού ήδη είχε προφυλακιστεί ο πατέρας του.

Μάλιστα, το επιστημονικό κλιμάκιο πήγε στο σπίτι του “υπεραιωνόβιου” παππού του 19χρονου για να δει τις συνθήκες διαβίωσης του.

Όπως αποκαλύπτεται στο έγγραφο, οι συνθήκες διαβίωσής του ήταν τραγικές, ακριβώς η ίδια που είχαν συναντήσει και στο πατρικό του σπίτι, ενώ ο παππούς, λόγω και της ηλικίας του, είχε χαμηλή αντίληψη.

Εκείνο ωστόσο που έχει ενδιαφέρον είναι πως ο 19χρονος είπε στις κοινωνικές λειτουργούς ότι ήταν έτοιμος να ααιρέσει την κατάθεσή του, αρκεί να επιστρέψει ο πατέρας του στο χωριό! Ωστόσο, επιβεβαίωσε ότι είχε κακοποιηθεί!

Δείτε τι αναφέρεται στο έγγραφο της 28ης Ιουλίου: 

“Θα σε σταυρώσουμε σαν τον Χριστό και θα σε κάψουμε”

Ακόμα πιο συγκλονιστικό είναι το έγγραφο της 9ης Αυγούστου του 2021 που εστάλη επίσης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών. Εκεί, οι Κοινωνικές λειτουργεί συνάντησαν τον 19χρονο έξω από το Πρωτοδικείο Χανίων για τακτική δικάσιμο που αφορούσε τον διορισμό εποπτικού συμβουλίου.

Στο περιθώριο αυτής και πριν ουσιαστικά ξεκινήσει το δικαστήριο, οι κοινωνικές λειτουργοί είχαν συνομιλία με τον 19χρονο, ο οποίος πλέον ήταν σε καλύτερη κατάσταση, ψυχολογική και σωματική, αφού πλέον ζούσε σε ένα ασφαλές περιβάλλον (φιλοξενούνταν από άλλο συγγενικό του πρόσωπο).

Στο πλαίσιο της συζήτησης που έγινε έξω από το δικαστήριο, ο 19χρονος ήταν εξόχως αποκαλυπτικός και επιβεβαίωσε ότι έπεφτε θύμα κακοποίησης από 4 τουλάχιστον άτομα, αφού πρώτα τον μετέφεραν από το χωριό του σε άλλο σπίτι, σε άλλη περιοχή του ίδιου Δήμου.

Μάλιστα, τον απειλούσαν ότι, αν αποκαλύψει κάτι θα “τον σταυρώσουν σαν τον Χριστό” και με άλλου είδους απειλές. Κάποιος εξ αυτών μάλιστα  που τον κακοποιούσαν του έδιναν να καπνίσει τσιγάρο το οποίο και του προκαλούσε σύγχιση αλλά και πόνο στο στήθος.

Δείτε το έγγραφο της 9ης Αυγούστου 

Υπενθυμίζεται ότι για τα πρόσωπα τα οποία κατήγγειλε ο 19χρονος, μεταξύ άλλων, αφορά και δύο ιερείς, οι οποίοι ερευνώνται ακόμη από τις αρχές.

Οι δικηγόροι τους πάντως, Χρήστος Μαρκογιαννάκης και Γιώργος Φραντζεσκάκης σε ανακοίνωση που εξέδωσαν κάνουν λόγο για «ενορχηστρωμένη βιομηχανία λάσπης» σε βάρος των δύο ιερέων. Όπως ανέφεραν, η έρευνα ξεκίνησε «μετά από αίτηση των δύο ιερέων προς τις Δικαστικές και Εισαγγελικές αρχές των Χανίων, με την οποία ζητούν την ταχεία διερεύνηση της υπόθεσης» και ότι η έρευνα είναι στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook