Συνάντηση για την ενημέρωση των ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων του Νομού Ρεθύμνου, σχετικά με το νέο σήμα πιστοποίησης της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης, “Κρητικές Γεύσεις” χτες στην  έδρα της ΠΕΡ

Συνάντηση με την  Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης είχε χτες ο  Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής και Περιφερειακός Σύμβουλος Ηρακλείου, κ.  Σταύρος Τζεδάκης και τα μέλη της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Ρεθύμνης «ΑΡΚΑΔΙ» . Στην συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρος της Ομοσπονδίας, ο Πρόεδρος κος  Περάκης Εμμανουήλ, ο Γραμματέας κος Σκορδίλης Αργύρης, η κα Αργή Περάκη, καθώς και η κα Σταυρουλάκη Ασπασία από την Αγροδιατροφική Σύμπραξη.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων του Νομού Ρεθύμνου, σχετικά με το νέο σήμα πιστοποίησης της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης, “Κρητικές Γεύσεις” (Cretan Taste) που προωθείται στο μπουφέ τουριστικών μονάδων, ξενοδοχείων και αγροτουριστικών καταλυμάτων. 

Η ομοσπονδία ήδη έχει προβεί στην υιοθέτηση της πρωτοβουλίας του “πρωινού καλαθιού” το οποίο θα απαρτίζεται εξ ολοκλήρου από προϊόντα κρητικής προέλευσης, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν και να γευτούν κρητικές γεύσεις, από το πρωινό τους μέσα στα καταλύματα. 

Η πρωτοβουλία αυτή συνάδει απόλυτα με τους στόχους και τους σκοπούς της Περιφέρειας και της Αγροδιατροφικής, που ήδη προωθεί τα Κρητικά Πιστοποιημένα Προϊόντα με το σήμα “Κρήτη” σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, μπακάλικα και πρόσφατα σε φούρνους, καφέ και μαγαζιά take away. 

H παρουσία των πιστοποιημένων κρητικών προϊόντων σε ποιοτικά σημεία γαστρονομικού ενδιαφέροντος, είναι κοινός στόχος μιας ολιστικής προσπάθειας, που ξεκίνησε πριν αρκετά χρόνια στην Κρήτη, και σήμερα τα αποτελέσματα είναι αξιολογήσιμα με ολοένα περισσότερους αποδέκτες και χρήστες σε ένα περιβάλλον που αναπτύσσει δομές στήριξης του Γαστρονομικού Τουρισμού γύρω από την φημισμένη Κρητική Διατροφή και του κρητικού διατροφικού προτύπου, όπως αυτό διαμορφώθηκε από τα τοπικά προϊόντα με επίκεντρο την χρήση του ελαιολάδου. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook