Μετά την περίπτωση εξαπάτησης ενός ιδιοκτήτη mini market στο Ρέθυμνο, μια ακόμα υπόθεση έρχεται στο φως αυτή τη φορά στα Χανιά.

Καταστηματάρχης στα Χανιά καταγγέλλει στο Flashnews.gr ότι τις τελευταίες ημέρες δέχτηκε δυο φορές τηλέφωνο από απατεώνες και συνιστά την προσοχή όλων καθώς επιτήδειοι συνεχίζουν να δρουν ακάθεκτοι.

Περιγράφει μάλιστα πώς προσπάθησαν να τον εξαπατήσουν όταν ένα άτομο τον πήρε τηλέφωνο στο κατάστημά του, υποδυόμενο ότι ήταν και παλιός πελάτης. Του είπε ότι ήθελε να κάνει μια δωροκάρτα σε γνωστό του και για να την πληρώσει ρώτησε τον καταστηματάρχη ποια τράπεζα χρησιμοποιούσε. Ο καταστηματάρχης του απάντησε και ο υποτιθέμενος πελάτης προφασιζόμενος ότι δεν τον βολεύει η συγκεκριμένη τράπεζα που του υπέδειξε ο καταστηματάρχης, ζήτησε να του δώσει τον αριθμό της χρεωστικής του κάρτας για να βάλει τα λεφτά εκεί.

Τέτοιου είδους μεταφορά δεν μπορεί να γίνει και ενώ διατηρούσε επιφύλαξη ο καταστηματάρχης, έδωσε τον αριθμό της κάρτας καθώς υπέθεσε ότι μπορεί να ήταν κάποιος νέος τρόπος μεταφοράς χρημάτων.

Μόλις πήρε ο δράστης τον αριθμό κάρτας ζήτησε επίσης από τον καταστηματάρχη τον αριθμό τηλεφώνο του. Ο καταστηματάρχης τον έδωσε και στη συνέχεια ήρθε μήνυμα στο κινητό του με έναν κωδικό με το οποίο θα δινότα έγκριση να ολοκληρωθεί η συναλλαγή. Ο δράστης τους ζήτησε τον κωδικό. Εκεί ο καταστηματάρχης πλέον βεβαιώθηκε ότι επρόκειτο για απάτη και δεν του έδωσε τον κωδικό με αποτέλεσμα ο απατεώνας να του κλείσει το τηλέφωνο.

Ήταν προφανές ότι ο απατεώνας είχε κάνει όλες τις κινήσεις για κρυφή συναλλαγή και περίμενε μόνο τον κωδικό για να ολοκληρωθεί.

Ο καταστηματάρχης δέχτηκε λίγες μέρες μετά τηλεφώνημα επίσης από άλλον απατεώνα.

Χρειάζεται επομένως ιδιαίτερη προσοχή από όλους γιατί οι απατεώνες μετέρχονται κάθε είδους μέθοδο και κόλπο για να εξαπατήσουν πολίτες.

Τ.Λ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook