Η συγκλονιστική ιστορία του Όλαφ απο τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων “Η προστασία των ζώων”

Πίσω από τα λαμπερά γαλάζια του μάτια,κρύβεται μια τραγική ιστορία,που δεν είναι πρωτότυπη ακόμα και για τα καθαρόαιμα σκυλιά που κάποιοι αγοράζουν και μετά τα βαριούνται.

Μας ενημέρωσε η αστυνομία για ένα “τέρας” που βρέθηκε δεμένο στην ερημιά. Ένα καθαρόαιμο χάσκυ που κάποιος κάποτε έδωσε πολλά λεφτά για να το αποκτήσει. Τι συνέβη στην πορεία δεν το ξέραμε. Πολλά δεν ξέραμε, μακάρι να μιλούσαν τα ζώα να μας τα πουν όλα. Για το πόσο άγριος είναι ο κόσμος και οι άνθρωποι, για το πως είναι να ζεις χωρίς ελπίδα, δεμένος με αλυσίδα χειμώνα καλοκαίρι, έχοντας ένα χιλιοτρυπημένο βαρέλι για να κουρνιάζεις όταν βρέχει. Αν δεν ήμασταν κι εμείς απελπισμένοι, θα του λέγαμε να κάνει κουράγιο γιατί με το νέο νομοσχέδιο τελειώνουν τα βάσανά του.

Τίποτα δεν τελειώνει.

Δεν ξέραμε καν το όνομα του τέρατος, ίσως δεν είχε ποτέ όνομα, για το “αφεντικό’ του ήταν πάντα ο φύλακας του οικοπέδου. Δεν ξέραμε καν την ηλικία του, ούτε κι αν τα βράδια της απέραντης μοναξιάς ονειρευόταν ότι είχε δικό του σπίτι, οικογένεια κι ένα πιάτο φαΐ. Το μόνο που μάθαμε ήταν ότι το τέρας κάποτε ζούσε σαν κουτάβι στην περιοχή των Δικαστηρίων. Όταν μεγάλωσε δεν υπήρχε πια χώρος γι’ αυτό και άλλαξε πολλούς ιδιοκτήτες πριν το παρατήσουν οριστικά στην ερημιά. Μας το είπαν οι γείτονες. Το λυπόντουσαν, μας είπαν, του πέταγαν ξεροκόμματα από μακριά γιατί ήταν πάντα νηστικό κι αυτοί φοβόντουσαν να πλησιάσουν.

Μα η λύπη τους δεν ήταν αρκετή για να το βοηθήσουν να φύγει από ‘κει.

Το τέρας. Αυτό μας είπε κι ο γιατρός όταν τον είδε, δεν είχε ξαναδεί ποτέ τέτοια περίπτωση. Του ακρωτηρίασε τα αυτιά που είχαν σαπίσει από τις πληγές και τα τσιμπήματα των εντόμων, του αφαίρεσε και τμήμα από το δέρμα που είχε μολυνθεί από τα σκουλήκια. Το τέρας, αυτό μας είπε στην αρχή και ο φροντιστής που ανέλαβε να το φιλοξενήσει. Είχε φάει πολύ ξύλο, το ξέραμε, το έλεγαν τα μάτια του, το έλεγε το κορμάκι του που έτρεμε όταν το πλησιάζαμε. Την πρώτη μέρα χτυπούσε το κεφάλι στο κλουβί από τα νεύρα του, ορμούσε να δαγκώσει, δεν μπορούσε κανείς να το πλησιάσει. Πως να εμπιστευτεί τους ανθρώπους μετά από όσα έχει περάσει;

Μέσα σε δύο μέρες το τέρας μεταμορφώθηκε. Δύο μέρες φροντίδας του πήρε για να νιώσει ασφάλεια και να δείξει σημάδια εμπιστοσύνης.

Μέσα σε δύο μέρες το τέρας έγινε ο Όλαφ, ο σκύλος με τα γαλάζια λαμπερά μάτια που μας έδωσε ελπίδα ότι σύντομα θα ξαναγίνει ένα περήφανο χάσκυ που θέλει να αγαπήσει και να αγαπηθεί και που η ανευθυνότητα κάποιων ανθρώπων του στέρησε την αξιοπρέπεια.

Όμως αυτό θα πάρει λίγο χρόνο. Για την ώρα φιλοξενείται με αμοιβή από τον έμπειρο φροντιστή που τον ανέλαβε μέχρι να κλείσουν οι πληγές του και να αποθεραπευτεί. Είμαστε σίγουροι ότι μετά θα βρεθεί η καλύτερη οικογένεια γι’ αυτό το υπέροχο και τόσο βασανισμένο πλάσμα!

Όταν αναλάβαμε τη φροντίδα του Όλαφ γνωρίζαμε καλά ότι μόνοι μας δεν μπορούμε να καλύψουμε τα μεγάλα έξοδα που θα έχει, δεν αμφιβάλλαμε όμως ούτε λεπτό ότι αυτό έπρεπε να κάνουμε, γιατί αυτό προστάζει η ηθική και η δικαιοσύνη. Για ακόμα μία φορά χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας ώστε να καλυφθούν τα έξοδα του χειρουργείου και της φιλοξενίας.

 
Κάθε βοήθεια είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη!
Εθνική Τράπεζα, 495/29605328
IBAN: GR80 0110 4950 0000 4952 9605 328
ΚΩΔ. SWIFT ΤΡΑΠΕΖΑΣ-BIC: ETHNGRAA
Δικαιούχος Φιλοζωικός σύλλογος Χανίων “η προστασία των ζώων”
αιτιολογία Όλαφ
mail paypal: [email protected]

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook