Με το σύνθημα “Χωρίς εξαρτήσεις και το φεγγάρι αν θες θα κατακτήσεις”, οι μαθητές του τομέα δημιούργησαν το σχέδιο και ολοκλήρωσαν το έργο

Το Πολυδύναμο Κέντρο Περιφέρειας Κρήτης, με έδρα τα Χανιά του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων και τους μαθητές του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου – Ε.Κ. Χανίων με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών κ. Βερυκάκη Όλγα και κ. Ψαράκη Αγγελική, ενώσαμε τις δυνάμεις μας με σκοπό την δημιουργία της τοιχογραφίας αυτής στο Δημαρχείο Χανίων στην είσοδο επί της οδού Υψηλαντών, η οποία μεταδίδει ένα ηχηρό μήνυμα ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης της τοπικής κοινωνίας σε θέματα που αφορούν την εξάρτηση από κάθε ουσία ή συμπεριφορά.

Με το σύνθημα “Χωρίς εξαρτήσεις και το φεγγάρι αν θες θα κατακτήσεις”, οι μαθητές του τομέα δημιούργησαν το σχέδιο και ολοκλήρωσαν το έργο

Όπως ο αστροναύτης μπορεί να κυβερνά ή να οδηγεί ένα διαστημόπλοιο ή διαστημικό σταθμό έτσι σ’ όποιον δρόμο κι αν σ’ έχει οδηγήσει η εξάρτηση, υπάρχει γυρισμός. Γίνε ο ναύτης και super ήρωας των δικών σου αστεριών και κατάκτησε ακόμα και το φεγγάρι.

Ευχαριστούμε θερμά τους μαθητές και τους καθηγητές που με όρεξη, αγάπη και δημιουργικότητα “αγκάλιασαν” την ενέργεια αυτή καθώς και την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων Ελένη Ζερβουδάκη, για την συνεργασία και την στήριξη.

Η αρχή έγινε με το Νυχτερινό Καταφύγιο Αστέγων, η συνέχεια με την είσοδο του Δημαρχείου Χανίων, όμως προβλέπεται η δημιουργία σειράς τοιχογραφιών σε δημοτικά κτήρια, όπου τα μέλη του Πολυδύναμου Κέντρου Χανίων – ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, με τη βοήθεια εθελοντών καλλιτεχνών, θα ζωγραφίσουμε παραστάσεις, στέλνοντας το μήνυμα της απεξάρτησης.

Το «Πολυδύναμο Κέντρο Περιφέρειας Κρήτης, με έδρα τα Χανιά» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5035309 είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη» 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook