Εσπερίδα πραγματοποίησε ο ΣΕΗΛΧ για την ηλεκτροκίνηση και την ανάπτυξη του δικτύου φόρτισης

Απέναντι στην κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις η ηλεκτροκίνηση έρχεται να δώσει μια λύση φιλική προς το περιβάλλον. 

Πρόκειται για οχήματα που εκπέμπουν λιγότερους ρύπους και αρχίζουν να επιλέγονται σταδιακά και στα Χανιά ως προτιμητέα μέσα μετακίνησης, κάτι που επικρατεί εξάλλου σαν τάση σε πάρα πολλές πόλεις της Ευρώπης.

Τα οφέλη της αλλά και οι ενέργειες ανάπτυξης ενός ολοκληρωμένου δικτύου φόρτισης παρουσιάστηκαν χθες σε εσπερίδα που διοργάνωσε ο Συνεταιρισμός Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Χανίων Σ.Ε.ΗΛ.Χ.

Εντός του πρώτου εξαμήνου του 2022 αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί τα σχέδια χωροθέτησης των σταθμών φόρτισης ώστε η φόρτιση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων και η σύνδεση με το δίκτυο να γίνεται από τους οδηγούς πολύ πιο εύκολα

Στην προώθηση της ιδέας της ηλεκτροκίνησης και στο πνεύμα της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, κινείται και ο ΣΕΗΛΧ που διαθέτει φορτιστές που χρησιμοποιούνται δωρεάν. Στόχος είναι η ταχύτερη υιοθέτηση τρόπων μετακίνησης και ανάπτυξης αντίστοιχου δικτύου που θα είναι φιλικά στο περιβάλλον.

Η εσπερίδα πραγματοποιήθηκε στο θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” στα Χανιά με ομιλητές τον καθηγητή Π.Κ., Θεοχάρη Τσούτσο, τον τομεάρχη Ηλεκτροκίνησης δικτύου ΔΕΔΔΗΕ, Κώστα Μαγκανιώτη, τον Γενικό Δ/ντη Ηλεκτροκίνησης ΔΕΗ Α.Ε., Κυριάκο, Κοφίνα, τον υπευθ. ηλεκτροκίνησης GEYER ΕΛΛΑΣ Α.Ε. και τον Διευθυντή ΣΕΗΛΧ, Κωνσταντίνο Τσικνάκη.

 Φωτο Θεοχάρης Τσούτσος

Φωτο Πάρης Βαρβαντάκης

Φωτο Μαρία Διακουλάκη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook