Στην διάρκεια της εκδήλωσης στα Παλαιά Ρούματα έγιναν τα αποκαλυπτήρια προτομής του Α’ Προέδρου της Βουλής της επαναστατημένης Ελλάδας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ήταν ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης η οποία έγινε το πρωί στα Παλαιά Ρούματα του Δήμου Πλατανιά, προς τιμήν του Νικολάου Ρενιέρη, ο οποίος διετέλεσε πρώτος Πρόεδρος της Βουλής της επαναστατημένης Ελλάδας.

Στην εκδήλωση, η οποία έγινε στο πλαίσιο του Εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, πραγματοποιήθηκαν και τα αποκαλυπτήρια προτομής του Νικολάου Ρενιέρη από τον Πρόεδρο της Βουλής.

Μετά τους χαιρετισμούς που απεύθυναν ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕΚ Σοφία Μαλανδράκη- Κρασουδάκη και ο ιατρός Μανώλης Μπομπολάκης ως εκπρόσωπος της Τοπικής Κοινότητας Παλαιών Ρουμάτων, ακολούθησε η κεντρική ομιλία από τον κ. Κωνσταντίνο Τασούλα με θέμα, ” Ο Νικόλαος Ρενιέρης και οι απαρχές του Κοινοβουλευτισμού εν Ελλάδι”.

Επιπλέον στην εκδήλωση παρουσιάστηκε θεατρικό αναλόγιο από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης, με αναφορές στη ζωή του Νικολάου Ρενιέρη (σύνθεση κειμένων και μουσική επιμέλεια, Βαλεντίνα Παπαδημητράκη, αφήγηση Μαρίνα Πανηγυράκη, Νικόλας Χανακούλα, λαούτο – τραγούδι: Άκης Πιτσάνης) καθώς και παρουσίαση Ρουματιανής Σούστας από τη “Ρουματιανή Παρέα”

Στην εκδήλωση παρέστησαν Βουλευτές των Χανίων, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, αρχών και φορέων καθώς και πολλοί κάτοικοι της περιοχής.

(Φωτο του Αντιδημάρχου Πλατανιά Γιώργου Καλαιτζάκη)

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook