Στο τελικό στάδιο εισήλθαν οι γεωτρήσεις στο Οικόπεδο 12 κάτι που το επιβεβαίωσε ο ίδιος ο πρόεδρος κ. Δημ. Χριστόφιας, ο οποίος μετέβη με ελικόπτερο στην πλατφόρμα Ομηρος. Είναι η πρώτη επίσκεψη του προέδρου της Κύπρου στην πλατφόρμα, με συνοδεία κυβερνητικού κλιμακίου και ομάδα κινηματογραφιστών.

Ολες οι ενδείξεις και οι πληροφορίες οδηγούν πλέον στο συμπέρασμα ότι τα προβλήματα με τις κατολισθήσεις στη γεώτρηση έχουν ξεπεραστεί και ήδη η ύπαρξη του κοιτάσματος έχει επιβεβαιωθεί εκ νέου. Αυτό που απομένει είναι η ολοκλήρωση των ερευνών και αναλύσεων που θα δώσουν στην αμερικανική εταιρία Noble (που διεξάγει τις έρευνες) και την κυπριακή κυβέρνηση ασφαλείς πληροφορίες για το μέγεθος του κοιτάσματος και την ποιότητα του φυσικού αερίου.

Η επίσκεψη Χριστόφια στην πλατφόρμα βάζει τέλος σε μία περιπέτεια που διήρκεσε περίπου έναν μήνα για τη συνέχιση των εργασιών και για την ποσότητα του φυσικού αερίου, κάτι που ικανοποιεί απόλυτα τη Λευκωσία. Ετσι οι εργασίες ανάμεσα στην εταιρεία και την κυπριακή κυβέρνηση αναμένεται να συνεχισθούν χωρίς προβλήματα και ήδη αρχίζουν οι διαδικασίες για την κατασκευή τερματικού σταθμού στην περιοχή της Λεμεσού, αλλά και για την αδειοδότηση άλλων θαλάσσιων οικοπέδων πριν από τέλος του έτους ή στις αρχές του 2012.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook