Η εκδήλωση τελέστη στον χώρο του ηρώου της περιοχής

Την Κυριακή 03 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στον Καλλικράτη Σφακίων εκδήλωση μνήμης της καταστροφής της μαρτυρικού χωριού το 1943. 

Τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Ηρώου. Ακολούθησε χαιρετισμός  από τον Δήμαρχο Σφακίων κ. Μανούσο Χιωτάκη και τον εκπρόσωπο της  Κυβέρνησης, Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών & Οργάνωσης κ.  Μιχαήλ Σταυριανουδάκη, ο οποίος μεταξύ άλλων ανακοίνωσε την απόφαση του  Υπουργείου Εσωτερικών να εγκρίνει το αίτημα του Δημάρχου Σφακίων για  διασύνδεση της δεξαμενής του Καλλικράτη με αυτή του Ασφενδου. Ένα  μεγαλεπήβολο έργο και χρόνιο αίτημα των Καλλικρατιανών που αρχίζει να  υλοποιείται.  

Την ομιλία για τα γεγονότα της εποχής εκφώνησε ο κ. Γεώργιος Καλογεράκης,  Διευθυντής Δημοτικού σχολείου και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.  

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Σφακίων κ. Μανουσο Χιωτακη,  από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών & Οργάνωσης κ. Μιχαήλ  Σταυριανουδάκη, από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων ο θεματικός  αντιπεριφερειάρχης κ. Κωστής Γύπαρης από την Τοπική Κοινότητα Πατσιανού ο  πρόεδρος κ. Γεώργιος Λεδάκης ενώ στεφάνι απέστειλαν οι Βουλευτές Χανίων κ.  Μανούσος Βολουδάκης και κ. Παύλος Πολάκης. Στεφάνι επίσης κατέθεσαν ο  αντιδήμαρχος Χανίων κ. Νίκος Χατζηράκης και ο αντιδημαρχος Καντάνου- Σελίνου  κ. Ιωάννης Γεντεκάκης. Όπως επίσης και εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας από το Αστυνομικό τμήμα Σφακίων, από το Λιμενικό σταθμό Χώρας Σφακίων ο  Λιμενοσταθμάρχης κ. Νικόλαος Ζαμπετάκης, από το Πυροσβεστικό κλιμάκιο  Ανωπόλεως ο διοικητής κ. Σταύρος Πλυμάκης κκαι διοικητής της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Βρυσσών, αντιπύραρχος κ. Ξενοφών Τσιλιμιγκάκης.  

Το “παρών” έδωσαν επίσης ο πρόεδρος του ΟΑΚ κ. Λευτέρης Κοπάσης, ο  Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Μανούσακας, ο κ. Πέτρος Παπαδομαρκάκης  ως εκπρόσωπος της Ένωσης των Απανταχού Σφακιανών και ο κ. Ανδρέας  Μανουσέλης, Πρόεδρος της Ένωσης Σφακιανών της Περιφερειακής Ενότητας  Χανίων. Παρευρέθησαν ακόμη από τον Δήμο Ανωγείων ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ.  Μιχαήλ Δραμουντάνης και από το Δήμο Φαιστού ο αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης  Φασομυτάκης. 

Την εκδήλωση πλαισίωσαν η ομάδα ριζίτικου 《Τ’ Ασφέντου》 και ο  μουσικοχορευτικός σύλλογος 《Τα Σφακιά 》

Με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου ολοκληρώθηκε η τελετή τιμής- μνήμης. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook