Τον Υπουργό  Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη επισκέφθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ.Αμφιλόχιος.

Κατά την συνάντηση υπήρξε συζήτηση περί της λοιμικής ασθενείας της περιόδου και των τρόπων αντιμετωπίσεως της, καθώς όπως ανέφερε ο κ. Υπουργός: «ο εμβολιασμός αποτελεί τον μόνο ασφαλή δρόμο και τρόπο υπέρβασης και αντιμετώπισης», σημειώνοντας τα ικανοποιητικά ποσοστά εμβολιασμού στην Κρήτη. Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος ενημέρωσε τον κ.Υπουργό περί των δομών και δράσεων του Αννουσάκειου Ιδρύματος, προνοιακό Ίδρυμα της Ι.Μητροπόλεως το οποίο μέσα από  τις ποικίλες δομές και δράσεις του καλύπτει ανάγκες εκατοντάδων εμεπρίστατων συνανθρώπων μας σε καθημερινή βάση, ως και τις πρωτοβουλίες πρόληψης και αντιμετώπισης της νόσου που το Ίδρυμα έχει λάβει την τελευταία διετία.

«Η Εκκλησία και την περίοδο αυτή της πανδημίας στηρίζει, μέσω τον προνοιακών, κοινωνικών και φιλανθρωπικών δομών Της, ανάγκες εκατοντάδων αναγκεμένων συνανθρώπων, αγκαλιάζοντας κάθε άνθρωπο ως «εικόνα Θεού», άνευ διακρίσεων· συμβάλλοντας τα μέγιστα στην κοινωνική συνοχή, την αντιμετώπιση της φτώχιας και την εξάλειψη των ανισοτήτων. Το Αννουσάκειο αποτελεί τρανή απόδειξη του λόγου του αληθές και είναι σημαντικό η Πολιτεία να ενισχύει τις δομές αυτές», σημείωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.

Ο κ.Υπουργός έχοντας, από παλαιότερη επίσκεψη του,  ιδία αντίληψη της προσφοράς και των δομών του Αννουσάκειου, δήλωσε την στήριξη του προς το Ίδρυμα, καθώς όπως ανέφερε: «Ιδρύματα όπως το Αννουσάκειο λειτουργούν ανακουφιστικά στις τοπικές κοινωνίες και ευρύτερα, επιτελώντας ουσιαστικό έργο πρωτοβάθμιας περίθαλψης και η στήριξη των αποτελεί χρέος». Σημείωσε δε ότι σε επικείμενη επίσκεψη στην Κρήτη θα συμπεριλάβει και το Αννουσάκειο στον προγραμματισμό των επισκέψεων του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook