Στο επίκεντρο τα σχολικά κτίρια που έχουν χαρακτηρισθεί ως ακατάλληλα

Την Τρίτη 5 Οκτωβρίου, έπειτα από πρωτοβουλία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος», πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδος. κ. Μ. Φραγκάκη, και τους διευθυντές εκείνων των σχολείων που έχουν κριθεί ακατάλληλα προς χρήση.  Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο προϊστάμενος από τις Κτιριακές Υποδομές, κ. Ηλιόπουλος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του συλλόγου εκπαιδευτικών “στη συνάντηση, από τη δική μας πλευρά, τέθηκε η αγωνία της εκπαιδευτικής κοινότητας για την ανάγκη εύρεσης άμεσων, βιώσιμων και λειτουργικών λύσεων προκειμένου οι μαθητές να επανέλθουν το συντομότερο δυνατό στο σχολικό τους περιβάλλον και στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία. Παράλληλα, ζητήσαμε ένα σαφές χρονοδιάγραμμα αφενός για την τοποθέτηση των οικίσκων, που θα αξιοποιηθούν ως αίθουσες διδασκαλίας, και αφετέρου για την αποκατάσταση των υποδομών των σχολικών μονάδων.

Ο προϊστάμενος της ΚΤΥΠ, έπειτα από τους σχετικούς ελέγχουν που έγιναν, μας ενημέρωσε ότι το 2ο Δημοτικό Αρκαλοχωρίου, το Ειδικό Αρκαλοχωρίου, το Γυμνάσιο και Λύκειο Καστελίου, το Λύκειο Αρκαλοχωρίου και το ΕΠΑΛ Αρκαλοχωρίου μπορούν να αποκατασταθούν σε σύντομο χρόνο. Σε σχετική ερώτηση που κάναμε ο εκτιμώμενος χρόνος αποκατάστασης είναι 2 μήνες τουλάχιστον. Το 1ο Δημοτικό Αρκαλοχωρίου, το Δημοτικό Θραψανού και το Γυμνάσιο Αρκαλοχωρίου θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο για την αποκατάσταση των υποδομών τους. 
Σε ερώτηση των συναδέλφων Διευθυντών προς τη Δημοτική Αρχή για το χρονοδιάγραμμα τοποθέτησης των οικίσκων και της διαμόρφωσης του κατάλληλου χώρου, ο κ. Δήμαρχος μας ενημέρωσε πως μόνο 15 είναι άμεσα διαθέσιμες από τις 72 που συνολικά έχουν αιτηθεί οι σχολικές μονάδες και ότι θα τρέξει άμεσα διαγωνισμός για αγορά 40 οικίσκων.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» θα βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς αλλά και με τους θεσμικούς φορείς, ώστε να υλοποιηθούν όλα εκείνα που απαιτούνται για την ασφαλή και βιώσιμη επαναλειτουργία των σχολείων της περιοχής.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook