Εξετάστηκαν όλα τα τεχνικά θέματα

Θέματα που σχετίζονται με την ολοκλήρωση μελετών και εγκρίσεων των Βιολογικών Καθαρισμών Σισίου – Μιλάτου, αλλά και με την κατασκευή αντλιοστασίων στις τοπικές κοινότητες, συζητήθηκαν στην συνάντηση που είχε σήμερα (5/10), ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, με τους αντιδημάρχους κ.κ. Μανόλη Λεμπίδη – Γιάννη Μαρίνο, τον πρόεδρο της κοινότητας Βραχασίου κ. Κων/νο Κυβερνητάκη, τον πρόεδρο του Αγροτικού συνεταιρισμού Βραχασίου κ. Γιώργο Σουλαδάκη, τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΑΝ Βαγγέλη Μαυρικάκη και τους υπηρεσιακούς παράγοντες της επιχείρησης κ. Βαγγελιώ Δεμέτζου και κ. Γιάννη Πεδιαδίτη.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου , έκανε γνωστό, ότι  αναφορικά με την κοινότητα Μιλάτου, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, θα υποβληθεί η Μ.Π.Ε στην ΠΕΧΩΣ , ώστε να υπάρξει έγκριση και να προχωρήσει η σχετική διαδικασία, ενώ για την κοινότητα Σισίου, δήλωσε ότι έχουν τακτοποιηθεί οι εκκρεμότητες που υπήρχαν και εντός της εβδομάδος, θα κατατεθούν τα απαραίτητα έγγραφα στον συμβολαιογράφο, προκειμένου να προχωρήσει το συμβόλαιο αγοράς ακινήτου για την δημιουργία του βιολογικού καθαρισμού.

Μένει να δούμε – πρόσθεσε –  πως θα αντιμετωπιστούν στο εξής τα ζητήματα των αντλιοστασίων τα οποία είναι αρκετά και για τις δυο κοινότητες και εν προκειμένω ή να προχωρήσουμε -διευκρίνισε -απευθείας σε αγορά, ή  αναγκαστική απαλλοτρίωση, ώστε τα δύο αυτά έργα που είναι σε εκκρεμότητα σε σχέση με τις αποχετεύσεις των οικισμών να ολοκληρωθούν. 

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, υπενθύμισε ότι ο Περιφερειάρχης Κρήτης,  έχει δεσμευτεί για την χρηματοδότηση των παραπάνω έργων, τα οποία σύντομα θα δημοπρατηθούν και θ΄ αποτελέσουν βασικά έργα υποδομής του δήμου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook