Υποστηρίζει ενεργά την πρωτοβουλία του Συλλόγου “Χάρχαλης” για την ανάδειξη της κρητικής μουσικής. Η δράση εντάσσεται στο Επίσημο Πρόγραμμα Δράσεων και Εκδηλώσεων που συντονίζεται από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021».

H ελληνική εταιρεία που αλλάζει το τοπίο στις αερομεταφορές της χώρας στηρίζει την πρωτοβουλία του Συλλόγου “Χάρχαλης” για την αναβίωση και διατήρηση ενός ξεχωριστού και ιστορικού κομματιού της εθνικής μας παράδοσης, της κρητικής μουσικής που εδώ και έναν αιώνα αντηχεί σε όλη την Κρήτη.

Η συγκεκριμένη δράση με τίτλο “Η μουσική παράδοση της Κρήτης ψηλά” τελεί υπό την αιγίδα της «Επιτροπής Ελλάδα 2021» ως μέρος του Εθνικού Προγράμματος Δράσεων και εορταστικών εκδηλώσεων .

Η ενεργός συμμετοχή της SKY express σε αυτή τη διαδικασία έρχεται ως φυσική συνέχεια της φιλοσοφίας της. Αφενός τιμά την καταγωγή της συμβάλλοντας ουσιαστικά στη διατήρηση της πολύτιμης για την κρητική και εθνική λαογραφία παρακαταθήκης που έχει δημιουργήσει ο Σύλλογος όλα αυτά τα χρόνια. Αφετέρου, η κίνηση αποτελεί προέκταση της δέσμευσης της εταιρείας να κρατάει πάντα ζωντανή τη σύνδεση ανάμεσα στις πόλεις, τα χωριά και τα νησιά, τους ανθρώπους, τα ήθη και τα έθιμα.

Στο πλαίσιο της χορηγίας εντάσσεται η προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού για την αρχειοθέτηση και ψηφιοποίηση του πλούσιου οπτικοακουστικού υλικού που έχει συγκεντρώσει ο Σύλλογος με στόχο την προστασία και διατήρησή της πολιτιστικής κληρονομιάς. Επιπλέον, η συντήρηση και επισκευή σπάνιων μουσικών οργάνων, αλλά και η δημιουργία σύγχρονων μέσω προβολής και η διοργάνωση εκδηλώσεων για την ανάδειξη της κρητικής μουσικής παράδοσης σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Όπως αναφέρει η Marketing Manager της SKY express, Δέσποινα Κατσίκα “Ταξιδεύουμε καθημερινά στην Ελλάδα και τον κόσμο! Tώρα, που η χώρα γιορτάζει, συμμετέχουμε στις δράσεις για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση, ως περήφανοι χορηγοί στην πρωτοβουλία του ιστορικού Συλλόγου “Χάρχαλη” «Η Μουσική της Κρήτης Ψηλά». Στηρίζουμε την προσπάθεια αναβίωσης και διατήρησης ενός ξεχωριστού, πολυαγαπημένου και ιστορικού κομματιού της εθνικής μας παράδοσης. Η μουσική της Κρήτης, οι χοροί της, τα τραγούδια, η ποίηση, οι μελωδίες δεν είναι απλώς μέρος της ιστορίας της πατρίδας μας, της ταυτότητάς μας, του πολιτισμού μας. Αποτελούν παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά που οφείλουμε να παραδώσουμε άθικτη στις επόμενες γενιές. Για να ταξιδεύουμε όχι μόνο κυριολεκτικά αλλά και μέσα από τη μουσική του τόπου μας, τώρα και για πάντα!»

Αντίστοιχα ο κ. Λεωνίδας Λαϊνάκης εκ μέρους του Συλλόγου Κρητικής Μουσικής Ν. Χανίων “ΧΑΡΧΑΛΗΣ” δήλωσε: “Η SKY express με αίσθημα ευθύνης και περηφάνιας γίνεται κοινωνός της κρητικής μουσικής παράδοσης, με στόχο να ταξιδέψει σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Οι χοροί, τα τραγούδια, οι μελωδίες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της κρητικής γης και του τρόπου ζωής μετουσιώνονται στις πτήσεις της SKY express, συμβάλλοντας ενεργά στην αέναη διαφύλαξη της πολιτιστικής μας ταυτότητας και κληρονομιάς”.

Ένα μουσικό ταξίδι στις κρητικές μελωδίες και τον κρητικό πολιτισμό ξεκινάει με την υποστήριξη της SKY express.

Σχετικά με τον Σύλλογο Κρητικής Μουσικής Ν. Χανίων “ΧΑΡΧΑΛΗΣ”
Ιδρύθηκε το 1976 στο και αποτελεί έναν από παλαιότερους παραδοσιακούς μουσικούς συλλόγους της χώρας. Σκοπός του είναι η διατήρηση και η διάδοση της κρητικής παραδοσιακής μουσικής μέσα από τη δωρεάν διδασκαλία μουσικών παραδοσιακών σκοπών, τραγουδιών, χορού και οργάνων, τη διοργάνωση συναυλιών, εκδηλώσεων, συνεδρίων, την έκδοση βιβλίων, δίσκων, κασετών, cd και video, καθώς και με τη συγκέντρωση, καταγραφή, αρχειοθέτηση, ψηφιοποίηση και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου.

Στο αρχείο του έχει συγκεντρωθεί υλικό μισού και πλέον αιώνα. Αφορά σε οπτικοακουστικό περιεχόμενο παραδοσιακής μουσικής και χορού από όλα τα μέρη της Κρήτης, αλλά και σπάνιες φωτογραφίες και συνεντεύξεις από οργανοποιούς και μουσικούς, που διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην ιστορία και την εξέλιξη της κρητικής μουσικής κουλτούρας.

Το πολύτιμο αυτό υλικό συγκεντρώθηκε και διασώθηκε χάρη στην προσωπική προσπάθεια, το μεράκι και την φροντίδα μιας μικρής ομάδας ανθρώπων με όραμα να γαλουχήσει τις επόμενες γενιές και να αποτελέσει πηγή έμπνευσης και πόλο έλξης του διεθνούς ενδιαφέροντος για την κρητική παράδοση.

Σχετικά με την SKY express

Η SKY express αποτελεί την ταχύτερα αναπτυσσόμενη ελληνική αεροπορική εταιρεία που άλλαξε το τοπίο των αερομεταφορών στη χώρα. Διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο στο εσωτερικό και ενισχύει συστηματικά το πτητικό της έργο στο εξωτερικό καλύπτοντας συνολικά 44 προορισμούς σε 9 χώρες. Έχει συνάψει σημαντικές συμφωνίες interline με παγκόσμιας εμβέλειας αεροπορικές εταιρείες όπως οι KLM, Air France, Qatar Airways, American Airlines, Middle East Airlines, και Cyprus Airways.

Τον τελευταίο χρόνο απέκτησε 6 νέα Airbus 320neo και 6 νέα ATR 72-600, προχωρώντας σε μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις παγκοσμίως στο χώρο των αερομεταφορών σε μια δύσκολη περίοδο.

Με τα νέα αεροσκάφη της, η SKY express στο τέλος του έτους θα διαθέτει όχι μόνο τον πλέον “πράσινο” (green fleet) και νεότερο στόλο στη χώρα, αλλά και έναν από τους πιο περιβαλλοντικά φιλικούς σε όλη την Ευρώπη.

Πληροφορίες σχετικά με τις πτήσεις και τις υπηρεσίες της SKY express:

W: www.skyexpress.gr – E: marketing@skyexpress.gr

FB: https://www.facebook.com/SKYexpressAirlinesGreece

IG: https://www.instagram.com/skyexpressgreece/

LI: https://www.linkedin.com/company/sky-express-airlines/

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook