Σοβαρές αναμένονται οι εξελίξεις (και οι ανατροπές;) στους κόλπους της δημοτικής αρχής Χανίων.

Την 1η Νομεβρίου, σε 25 δηλαδή ημέρες από σήμερα, λήγει η τρέχουσα θητεία των αντιδημάρχων και εκείνο φυσικά που αναζητείται και θα έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον είναι τι μέλλει γενέσθαι με τους λεγόμενους “δανεικούς” αντιδημάρχους από την παράταξη Βάμβουκα στη δημοτική αρχή του Παναγιώτη Σημανδηράκη.

Τα σενάρια “δίνουν και παίρνουν” είναι η αλήθεια, καθώς αμφότεροι, Γιώργος Ξανθουδάκης (αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών) και Αντώνης Βαρδάκης (αντιδήμαρχος Παιδείας), πολύ “δυνατά χαρτιά” της παράταξης Βάμβουκα, είναι σαφές ότι την τελευταία διετία, από το πόστο που βρίσκονται, έχουν προσφέρει σημαντικό έργο, ωστόσο, η πρόσφατη λήξη της “συμμαχίας” Σημανδηράκη-Βάμβουκα (με πρωτοβουλία του τελευταίου) αλλάζει άρδην τα δεδομένα και δημιουργεί παραφιλολογίες και σενάρια που , σύντομα, θα αποκτήσουν πραγματική μορφή.

Πάντως, η κατάσταση δείχνει να σχηματοποιείται το τελευταίο διάστημα, αν και ποτέ ουδείς θα πρέπει να θεωρεί κάτι στην πολιτική, ως δεδομένο.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η αποχώρηση του Γιωργου Ξανθουδάκη από τη θέση του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών θα πρέπει να θεωρείται ως δεδομένη και μάλιστα, είναι κάτι που έχει διαμηνύσει στον δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη, εδ’ω και αρκετό καιρό.

Πιο “ομιχλώδες” μοιάζει το τοπίο για τον αντιδήμαρχο Παιδείας Αντώνη Βαρδάκη. Επίσης, όπως και του Ξανθουδάκη, το έργο του θεωρείται άκρως επιτυχημένο, εδώ ωστόσο υπάρχει μεγαλύτερη “χημεία” στις σχέσεις του με τη δημοτική αρχή, όπερ και σημαίνει ότι η παραμονή του έχει πολλές πιθανότητες, περισσότερες από το να μην παραμείνει.

Σημειώνεται ότι η παράταξη “Δήμος Ενεργών Πολιτών” και ο πρώην Δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας έχει διαμηνύσει στους αντιδημάρχους της πρόσφατης “συμμαχίας” ότι τυχόν παραμονή τους στο πόστο του αντιδημάρχου, το οποίο κατέχουν, θα πρέπει πρώτα να έχει τη σύμφωνη γνωμη της παράταξης, αλλιώς θα ανεξαρτητοποιηθούν. 

Όπως εύλογα αντιλαμβάνεται κανείς, στην περίπτωση του Αντώνη Βαρδάκη, ίσως προκύψει το σενάριο της ανεξαρτητοποίησης, κάτι που φαίνεται να έχει λιγότερες πιθανότητες για τον Ξανθουδάκη, για τον οποίο είναι “ειλημμένη απόφαση” της αποχώρησης.

Σε ό,τι αφορά τον προϊστάμενο Τεχνικών Υπηρεσιών δεν αποκλείεται, μετά τη δρομολογημένη αποχώρηση Ξανθουδάκη να αναλάβει (έστω προσωρινά) ο ίδιος ο Δήμαρχος, ενώ ακούγονται φήμες και για τον Μιχάλη Καλογριδάκη.

Σε κάθε περίπτωση, μετράμε αντίστροφα για τη λήξη της θητέιας των αντιδημάρχων με το ενδιαφέρον να κορυφώνεται σε ό,τι αφορά τις …συμμαχίες που θα προκύψουν, ενώ (για να χρησιμοποιήσουμε ποδοσφαιρικούς όρους) τα μεταγραφικά σενάρια έχουν πιάσει “κόκκινο”! 

Στην Κυδωνίας πάντως, το επόμενο διάστημα αναμένεται να έχουν πολλή δουλειά, σε πολλά επίπεδα…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook