Στο δημοτικό σχολείο Κριτσάς βρέθηκε σήμερα η κινητή μονάδα του Οργανισμού “Χαμόγελο του Παιδιού”, κατόπιν συνεργασίας με το Δήμο Αγίου Νικολάου, προκειμένου να πραγματοποιήσει δωρεάν προληπτικό έλεγχο σε όσα παιδιά το επιθυμούσαν οι οικογένειές τους.

Ο προληπτικός ιατρικός έλεγχος πραγματοποιείται πάντα με την έγγραφη συναίνεση των γονέων/κηδεμόνων του παιδιού και περιλαμβάνει:

 • κλινική εξέταση, με στόχο την έγκαιρη διάγνωση προβλημάτων υγείας
 • εκπαίδευση, με στόχο την αποφυγή εμφάνισης ασθενειών
 • Πρώιμη διάγνωση παθήσεων της παιδικής ηλικίας και καθοδήγηση για τη σωστή αντιμετώπισή τους

Ήδη από το πρωί, στο χώρο του σχολείου βρισκόταν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κριτσάς κ. Μανόλης Μασσάρος, προκειμένου να διευκολύνει τις διαδικασίες. Εκτός από την.εκπροσωπούσα του Οργανισμού, παρούσα ως εθελόντρια παιδίατρος, η οποία πραγματοποίησε και την εξέταση, ήταν η δημοτική σύμβουλος του Δήμου Αγίου Νικολάου κ. Αντωνία Οικονομάκη.

Τον χώρο του σχολείου επισκέφτηκε επίσης ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Δημόσιας Υγείας και Δημοσίων σχέσεων κ. Ευαγγελία Φανουράκη, ώστε να ενημερωθούν για την πορεία της δράσης, η οποία έτυχε μεγάλης αποδοχής από τους γονείς με την συμμετοχή σχεδόν σαράντα παιδιών.

Όπως δήλωσε ο κ. Ζερβός, “σε εποχές που η παρατεταμένη κρίση έχει πλήξει την ελληνική οικογένεια, τέτοιες εθελοντικές πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, μας θυμίζουν πόσο σημαντικό είναι να στηρίζουμε τις μικρές τοπικές κοινωνίες, τόσο σε .έργα ανάπτυξης αλλά και σε δράσεις πρόληψης” .

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook