Έτοιμη σε 1 ώρα - Εύκολη -  Για 6 άτομα

Υλικά
200 γρ. ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο,
συν επιπλέον για το ταψί
100 γρ. καστανή κρυσταλλική ζάχαρη
100 γρ. μαλακή ελαφριά καστανή ζάχαρη
4 αυγά
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
100 γρ. τριμμένο αμύγδαλο
100 γρ. κρέμα γάλακτος

Για την κομπόστα μήλου
4 μήλα, καθαρισμένα, κομμένα σε
κομμάτια του 1 εκ.
1 κ.σ. χυμό λεμόνι
100 γρ. καστανή ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη

Για το Κραμπλ
100 γρ. αλεύρι γ.ό.χ.
75 γρ. ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
75 γρ. καστανή ζάχαρη
50 γρ. βρώμης
½ κ.γ. τριμμένη κανέλα
αλάτι

Κομπόστα μήλου: Βάζουμε όλα τα υλικά σε τηγάνι και ψήνουμε για 10΄-12΄ σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι τα μήλα να λιώνουν, αλλά να διατηρούν το σχήμα τους.

Κραμπλ: Τρίβουμε το αλεύρι και το βούτυρο με τα δάχτυλα μέχρι το μείγμα να μοιάζει με θρυμ- ματισμένο παξιμάδι. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη, τη βρώμη, κανέλα και 1 πρέζα αλάτι. Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Βουτυρώνουμε τη βάση και τις πλευρές ταψιού 30x20 εκ. Τοποθετούμε χαρτί ψησίματος.
Ανακατεύουμε το βούτυρο και τις ζάχαρες με ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε τα αυγά, ένα-ένα τη φορά, εναλλάσσοντας με 1 κουταλιά αλεύρι και χτυπώντας ανάμεσα σε κάθε προσθήκη. Ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ, τα αμύγδαλα και την κρέμα γάλακτος.
Πρέπει να έχουμε ένα παχύ μείγμα κέικ που θα ξεκολλάει αργά από το κουτάλι. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ισιώνουμε την επιφάνεια με σπάτουλα. Απλώνουμε από πάνω την κομπόστα με τη βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού και σκορπάμε από πάνω το κραμπλ. Ψήνουμε για 5΄ μέχρι το κραμπλ να φαίνεται τραγανό και η μύ- τη της οδοντογλυφίδας να βγαίνει καθαρή από το μείγμα. Αφήνουμε για 10΄ να κρυώσει προτού το σερβίρουμε με παχύρρευστη κρέμα.

Πηγή: protothema.gr


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook