Τιμήθηκε ο Μίκης Θεοδωράκης – “Υψηλά πρόσωπα” στο μνημόσυνο – Κλίμα συγκίνησης.

To 40ήμερο μνημόσυνο από τον θάνατο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη τελέστηκε σήμερα το πρωί στα Χανιά και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στον Γαλατά.

Μέσα σε κλίμα σεβασμού στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη τελέστηκε το μνημόσυνο παρουσία συγγενών του και φυσικά εκπροσώπων του πολιτικού και όχι μόνο, χώρου. 

Από την οικογένεια του μεγάλου μουσικοσυνθέτη παρευρέθηκαν, η κόρη του Μαργαρίτα και ο γιος του Γιώργος, με τις οικογένειες τους.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Χανίων ανέλαβε τη διοργάνωση της τελετής.

H φιλαρμονική του Δήμου Χανίων μάλιστα ετοίμασε πρόγραμμα στην  πλατεία του Γαλατά, με μελωδίες από την “κληρονομιά” που μας άφησε ο Μίκης Θεοδωράκης.

Η οικία του Μίκη Θεοδωράκη μάλιστα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι το μεσημέρι, ενώ υπήρξε και ένα μικρό κέρασμα.

Αρκετός κόσμος παρευρέθηκε στο μνημόσυνο

Στο μνημόσυνο παρευρέθηκε ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, βουλευτές του νομού Χανίων και άλλοι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο δήμαρχος Χανίων σε δηλώσεις του ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν στις προετοιμασίες της σημερίνης μέρας, την οικογένεια που παρευρέθηκε και αναφέρθηκε στο γεγονός οτι το μουσείο Μίκης και Γιάννης Θεοδωράκης προχωραέι με γοργούς ρυθμούς.

Στο μνημόσυνο ακόμα παρευρέθηκε ο κ. Γιώργος Αγοραστάκης πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη. Μάλιστα έβγαλε και ένα λόγο προς τιμή του μεγάλου μουσικοσυνθέτη στον οποίο τόνισε για ακόμη μια φόρα το στίγμα που άφησε ο Μίκης Θεοδωράκης στη ιστορία.

Κρητικός λαογραφικός σύλλογος τιμήσε τη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη.

Παρούσα η πρόεδρος της επιτροπής για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση Γιάννα Αγγελοπούλου

Αρκετός ο κόσμος που παρευέθηκε στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη για να τιμήσει τη μνήμη του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook