Στο βρόχο των αποτυχημένων προσπαθειών των πολιτικών να βρουν λύση στο έλλειμμα του αμερικανικού προϋπολογισμού, με τη σχετική προθεσμία να λήγει την Τετάρτη, αλλά και με την ευρωπαϊκή κρίση χρέους να οξύνεται ώρα με την ώρα, η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά γνωρίζει αξιοσημείωτες πιέσεις με τις απώλειες στους δείκτες να ξεπερνούν, μετά το μέσον της συνεδρίασης, κι αυτές ακόμα τις δυόμιση ποσοστιαίες μονάδες.

Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 300 και πλέον μονάδες, στις 11.488 με απώλειες 2,61%, ο Nasdaq στο -2,36% στις 2.512 και ο S&P στο -2,29% στις 1188 μονάδες.

Νωρίτερα οι ευρωαγορές κατέρρευσαν υπό το βάρος της προειδοποίησης της Moody’s για υποβάθμιση της Γαλλίας, αλλά κυρίως λόγω της αδυναμίας των Ευρωπαίων ηγετών να συμφωνήσουν σε μια κάποια μέθοδο αντιμετώπισης των πιεστικών προβλημάτων που αντί να ελέγχονται, εξαπλώνονται από χώρα σε χώρα!

Το αποτέλεσμα ήταν να διολισθήσουν οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Γηραιά Ήπειρο, με την Φρανκφούρτη να δέχεται τις πιο έντονες πιέσεις. Εκεί ο DAX έκλεισε στις 5.606 μονάδες με απώλειες της τάξης του 3,35%. Στο Παρίσι ο CAC τερμάτισε την ημέρα στις 2.895 μονάδες μειωμένος κατά -3,41%, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE έκλεισε στις 5.223 μονάδες, χαμηλότερα κατά -2,62%.

Το ευρώ πάντως κινείται με ελάχιστες διακυμάνσεις στα 1,3507 έναντι του δολαρίου.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook