Δύο  εργάτες κατηγορούνται πως έκλεψαν 20.000 ευρώ από σπίτι στον Δήμο Γόρτυνας – Τα χρήματα ήταν κρυμμένα σε ένα κουτί μέσα σε…τοίχο!

Στην διάρκεια εργασιών ανακαίνισης σπιτιού στον Δήμο Γόρτυνας, ο ιδιοκτήτης της οικίας διαπίστωσε πως 20.000 ευρώ «έκαναν φτερά», οπότε και προχώρησε σε καταγγελία στις αστυνομικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηλικιωμένος ιδιοκτήτης είχε βάλει τα χρήματα μέσα σε ένα κουτί και το είχε κρύψει μέσα σε έναν απο τους…τοίχους του σπιτιού. Μάλιστα είπε στους αστυνομικούς πως τα χαρτονομίσματα τα είχε βάλει εκεί πριν απο πολλά χρόνια για να τα έχει για “ώρα ανάγκης”.

Μετά από έρευνα και προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Αστερουσίων, οι υποψίες έπεσαν σε δύο Αλβανούς 36 και 48 ετών, οι οποίοι εργάζοντο στην ανακαίνιση της οικίας από τις 14 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 4 Οκτωβρίου.

Ακολούθησαν έρευνες από τους αστυνομικούς στις οικίες τους  κατά τα διάρκεια των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Το χρηματικό ποσό των 13.430 ευρώ ως μέρος του αφαιρεθέντος από τους δράστες ποσού, (καθώς επρόκειτο για “παλαιά” χαρτονομίσματ ατου ευρώ, όπως αυτά που είχε κρύψει πριν απο χρόνια ο ιδιοκτήτης.)
  • Μία ηλεκτρονική συσκευή (τηλεόραση) και είδη ένδυσης και υπόδησης αξίας 500 ευρώ ,τα οποία όπως προέκυψε από την προανάκριση είχαν αγορασθεί από τον ένα εκ των δύο δραστών, με τμήμα των αφαιρεθέντων χρημάτων.

Επιπλέον ο ένας  συνελήφθη για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών, ενώ το κατασχεθέν χρηματικό ποσό αποδόθηκε στον παθόντα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Αστερουσίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook