Το απόγευμα (17:00) της Τρίτης ξεκινά στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2012, με στόχο να έχει ψηφισθεί από την Ολομέλεια έως τις 7 Δεκεμβρίου.

Νωρίτερα, στις 10:00 θα συνεδριάσει ο ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου οι βουλευτές του κόμματος να ενημερωθούν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών για τον προϋπολογισμό.

Όσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα ψήφισης του προϋπολογισμού του 2012, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, η Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής μπορεί να επεξεργασθεί τον προϋπολογισμό μέσα σε πέντε συνεδριάσεις. Ο Κανονισμός ειδικότερα αναφέρεται σε τέσσερις συνεδριάσεις, αν και συνηθίζεται να γίνονται και πέντε.

Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου θα εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια. Στο μεσοδιάστημα από την συζήτηση στην Επιτροπή μέχρι την εισαγωγή του προϋπολογισμού στην Ολομέλεια υπάρχει ένα «εύλογο χρονικό διάστημα» ώστε να εκτυπωθεί η έκθεση της Επιτροπής με τις εισηγήσεις των γενικών και ειδικών εισηγητών των κομμάτων.

Μετά από πέντε συνεδριάσεις της Ολομέλειας, την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, αναμένεται να γίνει η ονομαστική φηφοφορία.

Εφόσον, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ψηφισθεί από τους βουλευτές των κομμάτων της κυβέρνησης συνασπισμού, τότε θα εγκριθεί με 251 ψήφους.

Ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει επιπλέον λιτότητα 10 δισ. ευρώ από φόρους και περικοπές δαπανών, ανεργία 17,1% και ύφεση 2,8%, ενώ στοχεύει και σε πρωτογενές πλεόνασμα μετά την εφαρμογή του σχεδίου ανταλλαγής ομολόγων στο πλαίσιο της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook