Σας κάνουν περισσότερο κακό απ’ ό,τι καλό

Είναι απολύτως λογικό, όταν πρόκειται για τη ρουτίνα ομορφιάς σας, να ακολουθείτε βήματα και συνήθειες που σας ταιριάζουν καλύτερα. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν κάποιες συνήθειες και τάσεις ομορφιάς που θα μπορούσαν να προσθέσουν χρόνια στην εμφάνισή σας.

Έτσι, αν έχετε βαρεθεί να ξοδεύετε μια περιουσία σε προϊόντα κατά της γήρανσης χωρίς αποτέλεσμα, θα άξιζε τον κόπο να επαναπροσδιορίζατε τη ρουτίνα ομορφιάς σας στο σύνολό της. Δείτε, λοιπόν, ποιες από τις καθιερωμένες συνήθειες ομορφιάς πρέπει να σταματήσετε για ένα υπέροχο δέρμα.

Δεν φοράτε αντηλιακό σε καθημερινή βάση

Η προστασία του δέρματός σας από τις βλαβερές ακτίνες UV είναι υψίστης σημασίας εάν θέλετε να αποτρέψετε τα πρόωρα σημάδια γήρανσης. Γι’ αυτό και η εφαρμογή του αντηλιακού θεωρείται επιβεβλημένη σε καθημερινή βάση, καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, και μάλιστα περισσότερες από μία φορά, καθώς η βλάβη από την υπεριώδη ακτινοβολία είναι η μεγαλύτερη αιτία πρόωρης γήρανσης.

Χρησιμοποιείτε μαντηλάκια ντεμακιγιάζ

Παρά το γεγονός ότι η χρήση τους μπορεί να βλάψει δραστικά τον πλανήτη, αναφέρει το Who What Wear, μπορεί, επίσης, να αποδειχθεί επιζήμια και για το δέρμα σας. «Τα περισσότερα μαντηλάκια καθαρισμού περιέχουν χημικά που μοιάζουν με απορρυπαντικό και σκληρές αλκοόλες που απομακρύνουν τη φυσική ισορροπία pH του δέρματος. Αυτά τα συστατικά μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό και να αφήσουν το δέρμα στεγνό, αφυδατωμένο και ευαίσθητο», αποκαλύπτει η διάσημη facialist Lisa Harris.

Εφαρμόζετε πολύ πούδρα

Αποδεικνύεται, τελικά, ότι δεν είναι μόνο το σχήμα περιποίησης της επιδερμίδας σας που μπορεί να κάνει το δέρμα σας να φαίνεται πιο ταλαιπωρημένο και γερασμένο από ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Ο τρόπος με τον οποίο εφαρμόζετε το μακιγιάζ σας μπορεί, επίσης, να κάνει τη διαφορά. Η διάσημη μακιγιέρ των celebrities, Hannah Martin, αποκαλύπτει ότι το κλειδί για μια νεανική επιδερμίδα είναι να διατηρούμε τα πράγματα φωτεινά και δροσερά. «Η υπερβολική χρήση της πούδρας μπορεί να κάνει το δέρμα να φαίνεται ξηρό και μπορεί πραγματικά να ενισχύσει την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων», λέει. Αντιθέτως, αναζητήστε πιο ελαφριές φόρμουλες foundation και εφαρμόστε την πούδρα μόνο όπου είναι απαραίτητο.

Ξεχνάτε την ενυδατική σας

Αν νομίζατε ότι η ενυδατική κρέμα είναι το προϊόν που πρέπει να φοράτε μόνο σε περιόδους απόλυτης ξηρότητας, σίγουρα κάνετε λάθος. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η υγρασία και η ενυδάτωση βρίσκονται στην κορυφή της λίστας προτεραιότητας εάν θέλετε να διατηρήσετε το δέρμα σας νεανικό. «Όλο το δέρμα χρειάζεται ενυδάτωση. Εάν δεν ενυδατώνεστε, το δέρμα σας θα φαίνεται πιο τραχύ, γραμμωμένο και θαμπό. Επιπλέον, λόγω της αφυδάτωσης, οι ρυτίδες μπορεί να φαίνονται πολύ βαθύτερες», εξηγεί η Harris. Για να διατηρήσετε το δέρμα σας νεανικό και υγιές, συνιστάται να εφαρμόζετε σε αυτό ορούς και ενυδατικές κρέμες κάθε μέρα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook