Ένα από τα πιο εντυπωσιακά και πολυτελή κρουαζιερόπλοια που κατασκευάστηκαν ποτέ

Το πιο διάσημο υπερωκεάνιο που έπλευσε ποτέ τις «επτά θάλασσες» είναι αναμφισβήτητα ο Τιτανικός. Ένα πολυτελές κρουαζιερόπλοιο απίστευτου διαμετρήματος, που πριν ακόμη το παρθενικό του ταξίδι χαρακτηρίστηκε ως «αβύθιστο». Δυστυχώς, όπως όλοι γνωρίζουμε, αυτός ο χαρακτηρισμός αποδείχθηκε πέρα για πέρα αναληθής. Έχετε αναρωτηθεί, όμως, ποτέ πόσο θα κόστιζε σήμερα η κατασκευή του Τιτανικού;

Χωρίς να υπολογίζει κανείς το τραγικό τέλος που ήταν σχετικά κοντά, οι εργασίες για την κατασκευή του Τιτανικού ξεκίνησαν το 1909 και θα συνεχίζονταν και για τα επόμενα τρία χρόνια. Σύμφωνα με το grunge.com, συνολικά χρειάστηκαν 3 εκατομμύρια πριτσίνια για να συγκρατηθεί το πλοίο και το σκάφος των 270 μέτρων ζύγιζε 46.000 τόνους μετά την ολοκλήρωσή του.

Διέθετε 29 λέβητες με 159 κλιβάνους για την τροφοδοσία του πλοίου, καθώς και 15 στεγανά διαφράγματα που φέρεται να είχαν σχεδιαστεί για να κρατήσουν το πλοίο «όρθιο» σε περίπτωση πλημμύρας, σύμφωνα με το Μουσείο Molly Brown House. Δυστυχώς, όλο το ατσάλι, τα πριτσίνια και τα διαφράγματα που αποτελούσαν αυτό το γιγαντιαίο πλοίο δεν μπόρεσαν, τελικά, να το σώσουν από τη μοίρα του.

Αν και είναι πιο γνωστό για το ναυάγιο στο παρθενικό του ταξίδι, ο Τιτανικός ήταν επίσης ένα από τα πιο εντυπωσιακά κρουαζιερόπλοια που κατασκευάστηκαν ποτέ. Ενώ επέβαιναν επιβάτες από όλα τα κοινωνικά στρώματα, η πολυτέλεια του εσωτερικού του σκάφους είναι σχεδόν τόσο θρυλική όσο και η βύθιση του. Σύμφωνα με το grunge.com, οι επιβάτες της πρώτης θέσης είχαν πρόσβαση σε όλα -από την πισίνα και τους ειδικούς χώρους για τα κατοικίδια τους, μέχρι τα πολυτελή εστιατόρια για το βραδινό δείπνο με την υπέροχη μεγάλη σκάλα, σημείο αναφοράς του πλοίου.

Δεδομένου του μεγέθους, αλλά και της πολυτέλειας που τον χαρακτήριζε, η κοινή λογική θα υπαγόρευε ότι ο Τιτανικός κόστισε αρκετά. Κάτι που φυσικά και ισχύει. Στο κόστος του Τιτανικού, αναφέρει το grunge.com, υπολογίζεται στα 7,5 εκατομμύρια δολάρια, που ισοδυναμεί με περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια σήμερα. Παρά τον κόπο, τον χρόνο και τα χρήματα που δαπανήθηκαν, ωστόσο, ο Τιτανικός δεν κατάφερε να ξεπεράσει το παρθενικό του ταξίδι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook