Τι αναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά.

Η πρόσφατη ανακοίνωση ότι και η νέα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πλατανιά, την Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021, θα πραγματοποιηθεί διά περιφοράς, δηλαδή με την αποστολή e-mails, αποτελεί τη σταγόνα που «ξεχείλισε το ποτήρι» Ένα ποτήρι που γέμισε σταγόνα – σταγόνα εξαιτίας της στάσης της Δημοτικής Αρχής, η οποία επέλεξε, απολύτως συνειδητά, να υποβαθμίσει τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, με πρόσχημα την πανδημία.

Ωστόσο, δυστυχώς για τη Δημοτική Αρχή, η πανδημία δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία. Αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο αν η συντριπτική πλειονότητα των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πλατανιά, τόσο το 2020, όσο και το 2021, γίνονταν με τηλεδιάσκεψη. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν έχει συμβεί και η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στη Δημοτική Αρχή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το έτος 2020 διεξήχθησαν συνολικά 31 έκτακτες και τακτικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Πλατανιά, εκ των οποίων οι 7 έγιναν διά ζώσης, οι 2 με τηλεδιάσκεψη και οι 22 διά περιφοράς! Φέτος, μέχρι και σήμερα, έχουν γίνει 17, συνολικά, έκτακτες και τακτικές συνεδριάσεις, εκ των οποίων οι 3 με τηλεδιάσκεψη και οι 14 διά περιφοράς, χωρίς σε αυτές να υπολογίζεται η προγραμματισμένη, και πάλι διά περιφοράς, συνεδρίαση της Τρίτης 12 Οκτωβρίου.

Όλο αυτό το μεγάλο χρονικό διάστημα υπήρξαν πολλά και σημαντικά ζητήματα προς συζήτηση.

Η υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου με την αδικαιολόγητη απουσία διαλόγου έστω με τηλεδιάσκεψη (διάλογος με e-mails δεν μπορεί να γίνει) αποτελεί ουσιαστικά μία προσπάθεια υποβάθμισης των σοβαρών αυτών ζητημάτων. Μία προσπάθεια που δεν προσβάλλει μόνο το Σώμα, αλλά και τους κατοίκους του Δήμου Πλατανιά, τους οποίους όλοι μας εκπροσωπούμε διά της ψήφου με την οποία μας τίμησαν. Υπό αυτή την έννοια, μας κάνει εντύπωση η απόλυτη σιωπή της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης στο συγκεκριμένο ζήτημα, η οποία διά της αφωνίας της ουσιαστικά συναινεί σε αυτή την απαράδεκτη πρακτική και τακτική της Δημοτικής Αρχής, η οποία δεν δίνει τη δυνατότητα ουσιαστικής συμμετοχής στους εκπροσώπους των Τοπικών Κοινοτήτων και σε τοπικούς φορείς, ο λόγος και οι θέσεις των οποίων πρέπει να προσμετρώνται.

Την ώρα που το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης έχει ήδη ξεκινήσει τις διά ζώσης συνεδριάσεις, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Πλατανιά όχι μόνο δεν φροντίζει να ακολουθήσει το συγκεκριμένο παράδειγμα, όχι μόνο δεν φροντίζει, έστω, οι συνεδριάσεις να γίνονται με τηλεδιάσκεψη, αλλά επιμένει στη λογική των διά περιφοράς συνεδριάσεων.
[Ενσωματωμένη εικόνα]
 Ως «Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά» αρνούμαστε να συνεχίσουμε να ανεχόμαστε, με τη συμμετοχή μας, αυτή την αδικαιολόγητη και προβληματική διαδικασία. Η παραπάνω συνειδητή επιλογή της Δημοτικής Αρχής και η «ηχηρή» σιωπή της μείζονος αντιπολίτευσης, μας προκαλούν προβληματισμό αναφορικά με το κατά πόσο πρέπει να συμμετέχουμε, από ‘δω και στο εξής, σε συνεδριάσεις που θα γίνονται διά περιφοράς.

Με αυτά τα δεδομένα, και έχοντας υπόψη την εγκύκλιο που σας καθιστά αποκλειστικά υπεύθυνους για την επιλογή του τρόπου συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, σας καλούμε να προχωρήσετε στη διά ζώσης διεξαγωγή των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς υπάρχει πλέον η σχετική δυνατότητα και υφίστανται κατάλληλοι χώροι (π.χ. Κλειστό Ταυρωνίτη).

Τέλος, σας δηλώνουμε ότι εφόσον η συνεδρίαση της 12ης Οκτωβρίου γίνει τελικά διά περιφοράς, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, δεν πρόκειται να συμμετέχουμε.
Για τη «Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά»

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Ανθούσης Δημήτριος
Κουμάκη Αλεξία
Μαριανάκης Στυλιανός

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook