Για το ανακαινιστικό τους έργο σε παρεκκλήσιο της Ιεράς Μονής όσο και στους χώρους της ίδιας της Μονής

Με μία όμορφη και σεμνή εκδήλωση τιμήθηκαν δύο αγαπητοί  συνάνθρωποι της πόλης των Χανίων ο Παύλος Χανιωτάκης και ο Παναγιώτης Ροζάκης, στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων με την ευαρέσκεια της Μονής για το ανακαινιστικό   τους έργο σε παρεκκλήσιο της Ιεράς Μονής όσο και στους χώρους της ίδιας της Μονής.

Η τιμητική εκδήλωση ξεκίνησε με τον Αρχιερατικό Εσπερινό που τελέσθηκε στο Καθολικό της Μονής χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου Δαμασκηνού και συμπροσευχουμένων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ίμβρου και Τενέδου κ. Κυρίλλου και του Καθηγουμένου της Μονης Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ. Δαμασκηνού.    

Στη συνέχεια στον αύλειο χώρο της Μονής ακολούθησαν ομιλίες με πρώτο ομιλητή τον Καθηγούμενο της Μονής ο οποίος ομίλησε για την αξία της ευεργεσίας ευχαριστώντας τους δύο ευεργέτες της Μονής για το περίσσευμα της αγάπης τους και το ευεργετικό τους έργο, ένα έργο που δίνει συνέχεια σε αυτά τα ιστορικά κειμήλια της ορθοδοξίας μας.

Κατόπιν ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ο οποίος είναι και αδελφός της Μονής κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία της Μονής στο πέρασμα των αιώνων ευχαριστώντας  τους ευεργέτες και όσους βοηθούν και διακονούν ώστε να υπάρχει συνέχεια στη ζωή της Μονής. Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης ο οποίος με τη σειρά του χαιρέτισε την όμορφη αυτή εκδήλωση που προβάλει το αγαθό της ευεργεσίας.

Τον συντονισμό των ομιλιών είχε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. και αδελφός της Μονής Νικηφόρος Εικοσιδέκας ενώ το παρών στην εκδήλωση έδωσαν άρχοντες του τόπου μας, συγγενείς και φίλοι των τιμημένων προσώπων.

Μετά τις ομιλίες ακολούθησε η απονομή των Ευαρεσκειών της Μονής όπου ο π. Νικηφόρος ανέγνωσε το ευχαριστήριο κείμενο του Καθηγουμένου της Μονής που ανάγραφαν.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης και  ο Δήμαρχος Χανίων απένειμαν τις δύο ευαρέσκειες στον Παναγιώτη Ροζάκη και στον Παύλο Χανιωτάκη αντίστοιχα.  

Με συγκινητικά λόγια οι δύο ευεργέτες ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο, τον Θεοφιλέστατο και την Αδελφότητα, τον Δήμαρχο και όλους τους παρευρισκόμενους για την όμορφη αυτή εκδήλωση τονίζοντας ότι η ευεργεσία είναι μια πράξη που  τους δίνει χαρά και ευλογία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook