Ο Άγιος Νικόλαος είχε γίνει πασίγνωστος από την βάφτιση της κόρης των Ανδρέα και Αθανασίας Στέγγου – Δείτε βίντεο από το ξωκκλήσι στολίδι του Ξερόκαμπου

Ο ισχυρός σεισμός των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ευτυχώς ήταν υποθαλάσσιος και δεν προκλήθηκαν οι καταστροφές που είχε προκαλέσει ο προηγούμενος στην περιοχή των Αρχανών – Αρκαλοχωρίου.

Δυστυχώς όμως, στην δόνηση δεν άντεξε ένα κτίριο που ήταν πλησιέστερα στο επίκεντρο, το ξωκκλήσι του Αγίου Νικολάου στον Ξηρόκαμπο.

Ένα ξωκκλήσι που κατάφερε να σταθεί όριο για περισσότερο από έναν αιώνα «λάμποντας» στην ερημική περιοχή του Ξηρόκαμπου, μέσα σε δευτερόλεπτα μετετράπη σε έναν σωρό από πέτρες και συντρίμμια.

Και ήταν εκείνο το ξωκκλήσι που επελέγει τον περασμένο Ιούλιο για την βάφτιση της κόρης του ζεύγους Ανδρέα και Αθανασίας Στέγγου με νονές την Χριστίνα Ψιλλίδου, σύζυγος του Δημήτρη Ψιλλίδη, χρόνια investment banker στο Λονδίνο, την Βερόνικα Φραντζέσκου, σύζυγο του ιδιοκτήτη του Nammos, ενώ η τρίτη νονά, που έδωσε και άλλη διάσταση στην τελετή, ήταν η Ντέμι Μουρ, η διάσημη ηθοποιός.

Δείτε βίντεο από την περιοχή του Ξηρόκαμπου τον περασμένο Μάρτιο με τον Άγιο Νικόλαο να στέκεται ως φωτεινός φάρος στο ερημικό τοπίο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook