Στο Επιμελητήριο Χανίων ο εκτελεστικός γραμματέας των Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης, κ. Stefano Dominioni & σύσκεψη εργασίας για τη διοργάνωση στα Χανιά του 11ου Διεθνούς Συμβουλευτικού Forum των “Πολιτιστικών Διαδρομών” του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Σήμερα, ο εκτελεστικός γραμματέας της διευρυμένης μερικής συμφωνίας για τις Πολιτιστικές Διαδρομές του Συμβουλίου της Ευρώπης, κ. Stefano Dominioni, επισκέφτηκε το Επιμελητήριο Χανίων και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της επιχειρηματικής κοινότητας, κ. Αντώνη Ροκάκη. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εργασίας και με τη συμμετοχή του κ. Βασίλη Σταθάκη, Προέδρου του Διεθνούς Πολιτιστικού Οργανισμού «Δρόμος Ιστορικών Καφέ» και του Γενικού Γραμματέα του Επιμελητηρίου Χανίων, κ. Γιώργου Ζυμβραγάκη με θέμα την απαιτητική προετοιμασία της διοργάνωσης του 11ου Διεθνούς Συμβουλευτικού Forum των “Πολιτιστικών Διαδρομών” του Συμβουλίου της Ευρώπης, το οποίο μετά από συντονισμένες προσπάθειες των θεσμικών φορέων θα έχουν την ευκαιρία να φιλοξενήσουν τα Χανιά μεταξύ 5-7 Οκτωβρίου 2022.

Ο εκτελεστικός γραμματέας της διευρυμένης μερικής συμφωνίας για τις Πολιτιστικές Διαδρομές του Συμβουλίου της Ευρώπης, κ. Stefano Dominioni, τόνισε ότι πρόκειται για ένα διεθνούς ακτινοβολίας και υψηλού κύρους θεσμικό γεγονός της Ευρωπαϊκής ηπείρου και ευχαρίστησε το Επιμελητήριο Χανίων για την ενεργό και πολυδιάστατη συμβολή του στη διοργάνωση, στην οποία πρόκειται να συμμετάσχουν 500 σημαντικές προσωπικότητες εκ μέρους φορέων και πολυδιάστατων οργανώσεων από περισσότερες από 50 χώρες, ενώ ταυτόχρονα εξαιρετικής σημασίας θα είναι και η παρουσία των εκπροσώπων του Συμβουλίου της Ευρώπης. 

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εργασίας στη στρατηγική προοπτική δημιουργίας γραφείου – παραρτήματος των Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης στα Χανιά. Κρίσιμη επιδίωξη του Επιμελητηρίου Χανίων είναι η εξέλιξη της πόλης σε Μεσογειακό πυλώνα του Συμβουλίου της Ευρώπης, εφάμιλλο του Λουξεμβούργου και του Στρασβούργου. Στρατηγικός στόχος η αξιόπιστη και συστηματοποιημένη ανάπτυξη διαφορετικών  μορφών θεματικού τουρισμού, 365 ημέρες το χρόνο. Στο επίκεντρο του στρατηγικού σχεδίου του Επιμελητηρίου Χανίων βρίσκεται η ανάπτυξη της πολιτιστικής επιχειρηματικότητας, η οποία θα προσφέρει νέες σημαντικές ευκαιρίες και προσκλήσεις για την Ανάκαμψη της Χανιώτικης Οικονομίας. 

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Χανίων, κ. Γιώργος Ζυμβραγάκης, τόνισε ότι ο θεσμικός φορέας της επιχειρηματικότητας από την πρώτη στιγμή «αγκάλιασε» το όραμα και τις πρωτοβουλίες του κ. Βασίλη Σταθάκη, Προέδρου του Διεθνούς Πολιτιστικού Οργανισμού «Δρόμος Ιστορικών Καφέ». Σημείωσε ότι το Επιμελητήριο Χανίων μοιράζεται μαζί του την ίδια πεποίθηση ότι η πολιτιστική και διατροφική παράδοση της Ευρωπαϊκής ηπείρου έχει βαθιές και μακραίωνες ρίζες, οι οποίες ξεκινούν από τη Μινωική Κρήτη με αποτέλεσμα να αποτελούν αναπόσπαστο σύνολο υψηλής προστιθέμενης αξίας, το οποίο οφείλουμε να αναδείξουμε με σεβασμό και καινοτομία, ώστε να προσφέρουμε ισόρροπη αναπτυξιακή προοπτική στο Μέλλον των παιδιών μας.

Στο τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, Αντώνης Ροκάκης, δήλωσε σχετικά: «Από πλευράς μας, ως Επιμελητήριο Χανίων, ήδη εργαζόμαστε για να αξιοποιήσουμε πολυδιάστατα τη μοναδική αυτή ευκαιρία του 11ου Διεθνούς Συμβουλευτικού Forum των “Πολιτιστικών Διαδρομών” του Συμβουλίου της Ευρώπης και επιπλέον της κεντρικής υποστήριξής μας στη διοργάνωση. Έτσι λοιπόν, με κεντρικό στόχο την περαιτέρω ανάδειξη του εξαιρετικού διατροφικού πλούτου του νησιού μας, σε διαρκή συνεννόηση με όλους τους διοργανωτές, έχουμε ήδη σχεδιάσει να παρουσιάσουμε στους 500 εκλεκτούς Ευρωπαίους προσκεκλημένους μας τον ψηφιακό γαστρονομικό χάρτη της Κρήτης, μέσα από τον οποίο με έναν καινοτόμο και αποτελεσματικό τρόπο θα παρουσιάζεται ο τοπικός διατροφικός μας πλούτος. Παράλληλα, ο θεσμικός μας φορέας, θα προσφέρει τη μοναδική εμπειρία στους εκατοντάδες διαμορφωτές της Ευρωπαϊκής κοινής γνώμης να γευτούν και οι ίδιοι την πλούσια και υψηλής ποιότητας κουζίνα του νησιού μας μέσα από την επιπλέον διοργάνωση μιας μοναδικής διαδραστικής εκδήλωσης γευσιγνωσίας των τοπικών μας προϊόντων».

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook