«Να ζητήσει συγγνώμη» λέει ο Βαγγέλης Περρής

Ο Γρηγόρης Πετράκος πολλές φορές έχει δηλώσει δημόσια πως είναι κατά των εμβολίων και εκφράζει μέσω των προσωπικών του λογαριασμών στα social media την άποψη του για τον κορονοϊό.

Ο τραγουδιστής σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη, δήλωσε για άλλη μια φορά πως δεν έχει κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού και πως ούτε πρόκειται να το κάνει καθώς δεν θεωρεί ότι το χρειάζεται.

Επίσης, είχε ζητήσει από τον συνάδελφο του Πάνο Κιάμο να πει συγγνώμη όταν ο δεύτερος ανακοίνωσε πως θα τραγουδήσει στα πρώτα covid – free μπουζούκια και στο βίντεο του είχε κάνει λόγο για διαχωρισμό των πολιτών.

Τώρα όμως, ο Γρηγόρης Πετράκος ανεβαίνει στην πίστα και θα τραγουδά μόνο για εμβολιασμένους πολίτες που θέλουν να διασκεδάσουν με τα τραγούδια του.

Οι εμφανίσεις σε νυχτερινό μαγαζί στην Πάτρα και οι αντιδράσεις

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Grigoris Petrakos (@grigoris_petrakos_)

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στο «Πρωινό» του Ant1, o Γρηγόρης Πετράκος ανακοίνωσε μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook ότι από το Σαββατοκύριακο 16-17 Οκτωβρίου θα εμφανίζεται σε νυχτερινό κέντρο στην Πάτρα, όπου η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους.

Η απόφαση του αυτή προκάλεσε αντιδράσεις στους διαδικτυακούς του φίλους οι οποίοι θεώρησαν πως τους «πουλάει».

Απαντώντας σε διαδικτυακούς του φίλους οι οποίοι θέλησαν να μάθουν αν ισχύει πως ο Γρηγόρης Πετράκος θα τραγουδάει μόνο για εμβολιασμένους, ο τραγουδιστής έδωσε τις κάτωθι απαντήσεις: «Στην Πάτρα τραγουδάω από τον Ιούλιο. Όλα τα μαγαζιά εστίασης και διασκέδασης λειτουργούν σύμφωνα με την υπουργική απόφαση μόνο με πιστοποιητικό για τους θαμώνες και με rapid test για τους εργαζόμενους. Δεν είναι κάτι, το οποίο κάνω εγώ ούτε κάτι το οποίο αποφασίζει το κάθε μαγαζί. Είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να εργαζόμαστε κάτω από το καθεστώς. Φυσικά εγώ δεν έχω πάψει ούτε μία μέρα να παλεύω ώστε να ανατραπεί. Μέχρι να συμβεί αυτό όμως δεν έχω άλλη επιλογή πάρε να εργαστώ σύμφωνα με τους κανόνες».

Σε άλλη διαδικτυακή του φίλη απάντησε πως: «Αγαπητή φίλη. Όταν εξέπληξα την απόφαση Κιάμου ήταν ακριβώς επειδή ήταν ΔΙΚΉ του απόφαση. Τότε το κράτος έδινε την ελευθερία στην επιχείρηση να διαλέξει αν θα είναι μόνο για εμβολιασμένους ή για όλους. Είπα λοιπόν πως είναι απαράδεκτο α αποφασίζει ένας καλλιτέχνης να αφήσει απέξω τους μισούς. Τώρα δεν υπάρχει δυστυχώς αυτή η δυνατότητα. Δεν έχουμε επιλογή. Όλα τα μαγαζιά υποχρεούνται να τσεκάρουν πιστοποιητικά. Άρα δεν υπάρχει καμία αντίφαση στα λεγόμενα μου. Αν είχα επιλογή εννοείται δεν θα επέλεγα κανένα διαχωρισμό. Δεν έχω όμως επιλογή. Την επιλογή την έχει κάνει το κράτος για όλους μας.

Αν τώρα αυτό που εννοείς είναι ότι θα έπρεπε να μη δουλέψω καθόλου… Να σου θυμίσω ότι σαν μουσικός είμαι ενάμιση χρόνο άνεργος, έχω οικογένεια με τρία παιδιά και δεν είμαι πλούσιος. Επομένως έχω ανάγκη αλλά και δικαίωμα να εργαστώ. Παρόλο λοιπόν που εργάζομαι δεν κάνω τον βολεμένο αλλά διεκδικώ τα δικαιώματα κι εκείνων που δεν εργάζονται. Κάνω δράσεις ενημερωτικά, νομικά και πολιτικά. Ουσιαστικά με όλες τις δυνάμεις μου. Αν τώρα εσείς για να ικανοποιηθείτε θα θέλατε να συνεχίσω να είμαι άνεργος θα σας στεναχωρήσω γιατί προηγούνται οι υποχρεώσεις στην οικογένειά μου. Ό,τι άλλο περνάει από το χέρι μου να Είστε σίγουροι ότι θα το κάνω».

Βαγγέλης Περρής: «Να ζητήσει συγγνώμη ο Πετράκος»

Την απόφαση του Γρηγόρη Πετράκου να τραγουδάει μόνο για εμβολιασμένους σχολίασε και ο Βαγγέλης Περρής στον «αέρα» του Πρωινού τονίζοντας πως ο τραγουδιστής πρέπει να ζητήσει συγγνώμη.

«Ο Πετράκος είχε πει να ζητήσει συγγνώμη ο Κιάμος γιατί δεν είναι συνεπής, απέναντι σε αυτά τα οποία έλεγε. Νομίζω ότι τώρα ο ίδιος πρέπει να ζητήσει συγγνώμη γιατί έχει τεράστια απόσταση αυτό το οποίο έλεγε ότι δεν μπορεί ακόμα και στα δύσκολα που έχουμε ανάγκη εμείς οι μουσικοί που έχουμε ανάγκη να παίζουμε, να προδίδουμε τα ιδανικά μας και να ανεχόμαστε τις συνθήκες που μας επιβάλλουν οι άλλοι. Ήταν σαφής και πολύ αιχμηρός και μάλιστα είχε βγάλει κίτρινη κάρτα στον Κιάμο. Επειδή έγινε πολιτικός, θα ακολουθήσει την πεπατημένη, αφού ανήκει στο κόμμα του Τράγκα».

Θεοφανία Παπαθωμά: Ο Γρηγόρης Πετράκος θέλει να αφυπνίσει τον κόσμο

Η σύζυγος του Γρηγόρη Πετράκου, Θεοφανία Παπαθωμά το πρωί της Τρίτης βρέθηκε καλεσμένη στο πλατό της εκπομπής «Πρωινό».

Εκτός από το ρόλο της «Βιολέτας» στις «Άγριες Μέλισσες» αναφέρθηκε και στον σύζυγό της και τις απόψεις του σχετικά με τον κορονοϊό τονίζοντας πως θέλει να αφυπνίσει τον κόσμο.

«Εδώ δεν ήρθα να μιλήσω για τον Γρηγόρη, ήρθα να μιλήσω για μένα… Εγώ του είπα ότι αν θέλει να εκφράζει πολιτικό λόγο αυτό θα πρέπει να το κάνει μέσα στη Βουλή και όχι στο facebook κι εκεί τελείωσε η κουβέντα μας. Δεν επεμβαίνω και πολύ. Έχουμε χρέος να εργαζόμαστε κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Έχουμε χρέος να είμαστε σύννομοι, να ακολουθούμε τις επιταγές του νόμου κι έχουμε και χρέος να εκφράζουμε τις πεποιθήσεις μας χωρίς φόβο και πάθος. Αυτά ο Γρηγόρης τα κάνει και τα τρία. Θέλει να αφυπνίσει τον κόσμο», ανέφερε μεταξύ άλλων η Θεοφανία Παπαθωμά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook