Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Γόρτυνας Κωνσταντίνος Τσικνάκης, ενημερώνει τους κατοίκους για τις απαραίτητες οδηγίες προστασίας από έντονα καιρικά φαινόμενα.

Λόγω του ότι υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης ακόμα και πλημμυρικών φαινομένων δίνονται οδηγίες στους κατοίκους της περιοχής. 

Οι σχετικές οδηγίες:

➢ Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
➢ Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
➢ Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
➢ Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
➢ Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook