Στην συνάντηση που είναι σε εξέλιξη στην Περιφέρεια Κρήτης παρουσία όλων των δημάρχων των δήμων του νομού ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στα αιτήματα των σεισμόπληκτων.

Η προγραμματισμένη σύσκεψη του Αλέξη Τσίπρα με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τους Δημάρχους των δήμων του Νομού Ηρακλείου ξεκίνησε λίγο μετά τις 14.30 το μεσημέρι της Τρίτης στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης. 

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε κατά την διάρκεια της ομιλίας του, όσα είχε πει το πρωί της Τρίτης στους κατοίκους του Αρκαλοχωρίου τονίζοντας ότι πρέπει να αναθεωρηθεί το ΦΕΚ που προβλέπει την επιχορήγηση για μια μόνο ιδιοκτησία υπογραμμίζοντας παράλληλα για το θέμα της τοποθέτησης των οικίσκων πως οι εργασίες πρέπει να γίνουν  κοντά στις περιουσίες των κατοίκων που μέσα σε λίγες ώρες έμειναν χωρίς σπίτι.

“Η περιοχή χρειάζεται ένα αναπτυξιακό σχέδιο για να μπορέσουν  οι κάτοικοι της να μείνουν στον τόπο τους και όχι να μετακομίσουν. Ολόκληρη η περιοχή χρειάζεται ένα ολιστικό σχέδιο για την πλήρη ανοικοδόμηση της” είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας που παράλληλα στάθηκε στο πλευρό των μαθητών των λυκείων της περιοχής που από την πρώτη στιγμή έχουν τονίσει ότι η τηλεκπαίδευση δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα έλλειψης σχολείων και υπογράμμισε πως το αίτημα τους είναι δίκαιο και πρέπει να βρεθεί λύση, ειδικά για εκείνους της Γ’ Λυκείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook