Χαντάκι καταπατήθηκε και ο μεγάλος όγκος του νερού περνά μέσα από μόλις 50 εκατοστά με αποτέλεσμα να βγαίνει έξω από το χαντάκι και να φτάνει μέσα στα σπίτια – Δεν έχει καθαριστεί – Ζητούν να ανοίξει ξανά το χαντάκι

Ξεχείλισε το χαντάκι… ξεχείλισε και το ποτήρι της υπομονής για τους κατοίκους της 2ης παρόδου Ελ. Βενιζέλου στις Μουρνιές.

Σε κάθε έντονη βροχόπτωση κάτοικοι στον συγκεκριμένο δρόμο ζουν το ίδιο έργο κατ’ επανάληψη. Τα νερά από το χαντάκι που βρίσκεται στο τέλος του δρόμου, συσσωρεύονται και βγαίνουν έξω από αυτό πλημμυρίζοντας τα σπίτια τους.

Όπως λένε κάτοικοι στο Flashnews.gr, το χαντάκι από όπου φεύγουν όλα τα νερά, καταπατήθηκε στο παρελθόν από κάποιον ιδιώτη με αποτέλεσμα να στενεύει απότομα και η έξοδος του νερού που συσσωρεύεται να γίνεται μέσα από μια σωλήνα μόλις 50 εκατοστών!

Όπως είναι φυσικό ο μεγάλος όγκος του νερού εγκλωβίζεται και δεν μπορεί να περάσει από τη μικρή σωλήνα αμέσως, ειδικά όταν τα νερά παρασύρουν φερτά υλικά και κλαδιά στο πέρασμά τους καθώς το χαντάκι είναι ακαθάριστο.

Αποτέλεσμα είναι το νερό να ανεβαίνει πάνω από το χαντάκι και να φτάνει μέσα στα σπίτια που γεμίζουν λασπόνερα.

Στο τέλος της καταπατημένης έκτασης ανοίγει ξανά σε πλάτος το χαντάκι όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που ακολουθεί.

Αριστερά το χαντάκι από τη μια πλευρά, δεξιά το χαντάκι μόλις τελειώνει η καταπάτηση.

Αγανακτισμένοι κάτοικοι αναφέρουν ότι εδώ και 2 χρόνια έχουν κάνει έγγραφα στον δήμο Χανίων ζητώντας να ανοίξει το χαντάκι αλλά και να καθαριστεί. Όπως μας λένε, πέρα από την επίσκεψη δυο αντιδημάρχων τίποτα άλλο δεν έγινε για να λυθεί το πρόβλημα που ταλαιπωρεί κάθε χρόνο τους κατοίκους.

Τα νερά μάλιστα που φτάνουν στις οικίες και τον δρόμο πλημμυρίζουν κατά μήκος το στενό, με τις αποχετεύσεις ομβρίων να έχουν επίσης μικρή διάσταση και να μην μπορούν να απορροφήσουν γρήγορα τον όγκο του νερού.

Κάτοικοι – με τη σύμφωνη γνώμη και του νέου ιδιοκτήτη του οικοπέδου στο οποίο είχε γίνει η καταπάτηση – ζητούν να λυθεί άμεσα το πρόβλημα με τη διάνοιξη του χαντακιού και τον καθαρισμό του. Ωστόσο το πρόβλημα φαίνεται σύνθετο καθώς εμπλέκονται διαφορετικές υπηρεσίες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook