Πέρασαν 4 χρόνια από την προηγούμενη επίσκεψη του εντυπωσιακού μεξικανικού ιστιοφόρου - Θερμή υποδοχή, μεξικάνικα τραγούδια - Πόσο θα μείνει στο λιμάνι της Σούδας.

Ο "Πρέσβης των θαλασσών" ή αλλιώς ο "Ιππότης / Κύριος των θαλασσών" κατέπλευσε σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Σούδας, επιστρέφοντας μετά από 4 ολόκληρα χρόνια, όταν και τότε μας είχε κάνει την ...τιμή να έρθει από τα μέρη μας.

Το Ιστιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού  του Μεξικού ξεκίνησε το ταξίδι του από το Ακαπούλκο τον περασμένο Ιούλιο και αφού πήγε στις ΗΠΑ, είχε ως επόμενο σταθμό του το λιμάνι της Σούδας όπου θα παραμείνει για τις επόμενες δύο ημέρες, μέχρι να ξεκινήσει για νέο ταξίδι στο Ντουμπάι.

Το πλοίο έχει πλήρωμα 248 άτομα (καπετάνιοι, αξιωματικοί, δόκιμοι της Ηρωικής Ναυτικής Στρατιωτικής Σχολής) και στόχος του είναι να εκπαιδεύσει τους νέους ναυτικούς και αξιωματικούς του μεξικανικού στρατού.Όπως και πριν 4 χρόνια, έτσι και σήμερα, η είσοδος του ισιτιοφόρου στο λιμάνι της Σούδας συνδυάστηκε με την υπόκρουση μεξικάνικων τραγουδιών από συγκρότημα που βρισκόταν πάνω στο πλοίο.

Δείτε βίντεο από την είσοδο του ισιτιοφόρου στη Σούδα

Μπάντα του λιμενικού υποδέχτηκε το ισιτιοφόρο, ενώ για ακόμα μία φορά προκάλε ευχάριστη εντύπωση και "πόλο έλξης" το γεγονός ότι οι δόκιμοι βρίσκονταν σε παράταξη πάνω στα ιστία, χωρίς να κινούνται!

Eπίσης, εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι πολλά μέλη του πληρώματος ήταν γυναίκες.

Στο λιμάνι της Σούδας περίμενε ο πρέσβης του Μεξικού στην Ελλάδα, αντιπροσωπεία και φορείς της πόλης των Χανίων (αντιπεριφέρεια, Δήμος Χανίων κλπ.).

Δείτε τι δήλωσε ο Πρέσβης του Μεξικού Daniel Hernandez - JosephQ:

Εν συνεχεία ο πρέσβης ανέβηκε στο ιστιοφόρο, συνοδευόμενος από τον καπετάνιο και χαιρέτησε το πλήρωμα, ενώ ξεναγήθηκε και στους χώρους του ιστιοφόρου.

Η μουσική πάντως της μεξικανικής μπάντας συνέχισε να τραβά τα βλέμματα του κόσμου.

Δείτε βίντεο:

Το Flashnews.gr μπήκε και εντός του χώρου του πλοίου, παίρνοντας μια μικρή γέυση από την καθημερινότητα του πληρώματος.

Το ιστιοφόρο θα παραμείνει στο λιμάνι της Σούδας μέχρι το Σάββατο (16/10) το πρωί και θα είναι επισκέψιμο για το κοινό:

  • Πέμπτη (14/10) - 12.00 - 20.00
  • Παρασκευή (15/10) - 11.00 - 20.00

Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook