Διαμαρτυρήθηκαν το μεσημέρι και στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων

Με φόντο τις συγχωνεύσεις τμημάτων σχολείων που εξετάζονται από το υπουργείο Παιδείας, οι γονείς των μαθητών του δημοτικού σχολείου Καντάνου προχώρησαν σήμερα το πρωί στην κατάληψη του σχολείου.

Γονείς αλλά και διδάσκοντες διαμαρτύρονται για τη διαφαινόμενη μετατροπή του 6θεσιου σχολείου σε 3θεσιο κάνοντας λόγο για υποβάθμισή του.

Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται και ο Σύλλογος Διδασκόντων του δημοτικού σχολείου που αναφέρει ότι “Στο δημοτικό σχολείο της Καντάνου φοιτούν παιδιά από εννέα επιπλέον χωριά εκτός της Καντάνου, διανύοντας απόσταση έως και 10 χλμ. καθημερινά. Επιπλέον στο σχολείο φοιτούν μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ενώ υπάρχει και μεγάλος αριθμός αιτήσεων που εκκρεμεί ακόμα προς τα ΚΕΔΑΣΥ για αντίστοιχες περιπτώσεις μαθητών. Μεγάλος αριθμός των μαθητών του σχολείου παρακολουθούν στο τμήμα υποδοχής – ΖΕΠ καθώς προέρχονται από άλλες χώρες”

Όπως αναφέρουν οι διδάσκοντες φέτος τα παιδιά βιώνουν την απειλή υοπβάθμισης του σχολείου τους και της ενοποίησης τμημάτων ενώ υπάρχουν αγεφύρωτα μαθησιακά κενά και δυσκολίες από τις προηγούμενες χρονιές της τηλεκπαίδευσης. Με τη μείωση της οργανικότητας του σχολείου υπάρχει ο κίνδυνος της μαθητικής διαρροής  ενώ μειώνονται και τα κίνητρα των εκπαιδευτικών για να το επιλέξουν.

Το μεσημέρι οι γονείς κατευθύνθηκαν προς τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων για να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας και να μιλήσουν με την προϊσταμένη.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΣ ΚΑΝΤΑΝΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook