Στην πόλη του Ηρακλείου, εφαρμόστηκε για πρώτη φορά, η εφαρμογή προστασίας των ζώων συντροφιάς με την Αστυνομία να αφαιρεί σκύλο από τον κάτοχο του.

Στο Ηράκλειο γίνεται για πρώτη φορά, σε ολόκληρη την Ελλάδα, η εφαρμογή του νέου νόμου για τα ζώα συντροφιάς που εφόσον αποδειχθεί κακοποίηση τους τότε απομακρύνεται από τον ιδιοκτήτη του με παρέμβαση της Αστυνομίας. 

Το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή του Ηρακλείου όπου αποδείχθηκε πως ένα μικρό σκυλάκι υπέστη συνεχή και βάναυση κακοποίηση του από την κάτοχο του με αποτέλεσμα, μετά από καταγγελία, να υπάρξει παρέμβαση της Αστυνομίας. 

Η ανακοίνωση του Ζωφόρου Συλλόγου

Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΩΤΗ  ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 33 ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΜΟΥ  4830/21 για την ευζωία των ζώων συντροφιάς.  με απευθείας αφαίρεση ζώου από την αστυνομία.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής μία γυναίκα χτυπούσε με σκουπόξυλο ένα κουτάβι. Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο διαπίστωσαν ότι η φερόμενη ως δράστιδα χρειάζεται ψυχιατρική παρακολούθηση.

Το κουτάβι αφού αφαιρέθηκε άμεσα από τους αστυνομικούς ,ΌΠΩΣ ΠΛΕΟΝ Ο ΝΟΜΟΣ ΟΡΙΖΕΙ ,παραδόθηκε ΣΤΗΝ ΖΩΦΟΡΟ ΚΡΗΤΗΣ  www.zophoros.gr  για περίθαλψη και φιλοξενία.

Έτσι σώθηκε άμεσα χωρις αναμονές και αβέβαιες προσμονές για τη διάσωση του από απόφαση  εισαγγελέα!


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook