Σύνθετο το πρόβλημα με πολλές εμπλεκόμενες υπηρεσίες

Πολλές είναι οι υπηρεσίες που φαίνεται ότι εμπλέκονται στο ζήτημα με το χαντάκι που λόγω της καταπάτησης που έχει υποστεί, υπερχειλίζει με αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν τα σπίτια στον δρόμο της 2ης παρόδου Ελ. Βενιζέλου στις Μουρνιές Χανίων.

Το θέμα της καταπάτησης αυτής καθ΄αυτής ανήκει στην πολεοδομία, το θέμα του καθαρισμού του χαντακιού δεν ανήκει σαν αρμοδιότητα στον δήμο (πιθανώς ανήκει στην περιφέρεια) ενώ η υλοποίηση ενός έργου για να αντιμετωπιστεί το πλημμυρικό φαινόμενο που δημιουργείται λόγω καταπάτησης ανήκει στη ΔΕΥΑΧ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, η ΔΕΥΑΧ μετά από σχετικό αίτημα που είχε λάβει έχει εντάξει ήδη το συγκεκριμένο σημείο σε μια μελέτη για έργα ομβρίων υδάτων που αφορά όχι μόνο στις Μουρνιές αλλά και σε άλλα σημεία. Αναμένεται η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για τη συνολική μελέτη ώστε να έχει η ΔΕΥΑΧ τη νομιμοποίηση να τοποθετήσει σωλήνες οπουδήποτε είναι αναγκαίο προκειμένου να υλοποιηθεί το αντιπλημμυρικό έργο. Οι απαραίτητες εγκρίσεις αναμένεται να γίνουν σε χρονικό διάστημα περίπου ενός χρόνου.

Μέχρι τότε βέβαια το λιγότερο που χρειάζεται να γίνει είναι ο καθαρισμός του χαντακιού προκειμένου να μην εμποδίζεται η έξοδος των υδάτων από το ούτως ή άλλως μικρό πέρασμα του σωλήνα λόγω της καταπάτησης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook