Απεγκλώβισαν με μπουλντόζες πάνω από 30 άτομα – Ποτάμια οι δρόμοι – Στα δύο έχει κοπεί το νησί – Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τέθηκε η Κέρκυρα λόγω της έντονης κακοκαιρίας που πλήττει το νησί. Την είδηση επιβεβαίωσε ο αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, Κώστας Ζορμπάς.

Σφοδρές πλημμύρες πλήττουν το νησί, τη στιγμή που η κυκλοφορία έχει διακοπεί σε πολλά σημεία, ενώ από την κακοκαιρία έχουν εγκλωβιστεί άνθρωποι στον οικισμό Μωραΐτικα. Σύμφωνα με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη,  για τον απεγκλωβισμό τους σπεύδει στην περιοχή Super Puma.

Στο μεταξύ,  πυροσβέστες κατάφεραν με μπουλντόζες να απεγκλωβίσουν με ασφάλεια πάνω από 30  ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και ηλικιωμένοι, που είχαν ανεβεί μέχρι και στα τραπέζια για να σωθούν.

Η κυκλοφορία διεξάγεται με εκτροπές οχημάτων στην περιοχή Βρυώνη για όσους κατευθύνονται προς νότια Κέρκυρα και στη Μεσογγή για όσους κινούνται προς την κεντρική Κέρκυρα». Προβλήματα στο περιφερειακό οδικό δίκτυο σημειώνονται και στην περιοχή Κυνοπιαστών στη Μέση Κέρκυρα.

Σε όλα τα «επικίνδυνα» σημεία του οδικού δικτύου έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα από την Τροχαία, ενώ από την Πολιτική Προστασία συνιστάται στους οδηγούς ιδιαίτερη προσοχή και να ακολουθούν τις οδηγίες των αστυνομικών.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα, kerkyrasimera.gr, απεγκλωβισμοί πραγματοποιήθηκαν στη Μέση Κέρκυρα και τη Νότια Κέρκυρα, όπως στη Μεσογγή, στους Αγίους Δέκα, Μωραΐτικα και Μπενίτσες.

Πώς διεξάγεται η κυκλοφορία

Η κυκλοφορία διεξάγεται με εκτροπές οχημάτων στην περιοχή Βρυώνη για όσους κατευθύνονται προς νότια Κέρκυρα και στη Μεσογγή για όσους κινούνται προς την κεντρική Κέρκυρα». Προβλήματα στο περιφερειακό οδικό δίκτυο σημειώνονται και στην περιοχή Κυνοπιαστών στη Μέση Κέρκυρα.

Σε όλα τα «επικίνδυνα» σημεία του οδικού δικτύου έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα από την Τροχαία, ενώ από την Πολιτική Προστασία συνιστάται στους οδηγούς ιδιαίτερη προσοχή και να ακολουθούν τις οδηγίες των αστυνομικών.

Πλημμυρικά προβλήματα στο οδικό δίκτυο, περιμετρικά και στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας έχει προκαλέσει η επέλαση του «Μπάλλου», που πλήττει τις τελευταίες ώρες το νησί των Φαιάκων.

Ο όγκος του νερού και η χαμηλή ορατότητα, παρέσυραν ΙΧ αυτοκίνητο που έπεσε σε τάφρο στην περιοχή Τρία Γεφύρια, έξω από την πόλη, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστούν οι επιβάτες του.

Την ίδια ώρα κατάρρευσε τμήμα τοιχίου που περικλείει τον Κερκυραϊκό Γυμναστικό Σύλλογο, στην καρδιά της πόλης, χωρίς ευτυχώς να σημειωθούν τραυματισμοί, καθώς το γήπεδο ήταν άδειο.

Οι ισχυροί νοτιάδες που πνέουν στο νησί κατάφεραν να ξεριζώσουν δέντρο του οποίου η πτώση προκάλεσε προβλήματα στο περιφερειακό οδικό δίκτυο στην περιοχή Αγίας Αικατερίνης στη Μέση Κέρκυρα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook