Οι ποδηλάτρεις σε ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρονται στη νέα πεζογέφυρα που κατασκευάστηκε στο Κλαδισσό

Ισχυρίζονται ότι η νέα πεζογέφυρα που δαπανήθηκαν πολλά λεφτά για την κατασκευή της δεν είναι εύκολα προσβάσιμη σε ΑμεΑ σε ηλικιωμένους, σε γονείς με καρότσια δηλαδή στα εμποδιζομενα άτομα, όσο και στο ποδήλατο.

Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν:

«Η εβδομάδα βιώσιμης κινητικότητας 2021 στα Χανιά ξεκίνησε με ένα σκάνδαλο που αφορά την μη προσβασιμότητα.

Ο δήμαρχος σε συνεργασία με τη δευαχ εγκαινίασαν μια πεζογέφυρα που την περιμέναμε τόσον καιρό κι αυτή αποδεικνύεται μη προσβάσιμη και κυρίως επικίνδυνη σε ΑμεΑ, σε ηλικιωμένους, σε γονείς με καρότσια δηλαδή στα εμποδιζομενα άτομα, όσο και στο ποδήλατο.

Ειδικά τα ΑμεΑ εμποδίζονται ακόμα και να φτάσουν στην γέφυρα – αλλά και αν τα καταφέρουν είναι απαγορευτικές οι κλίσεις. Αδυνατούμε να καταλάβουμε πώς εν έτει 2021 παραδίδεται δημόσιο έργο, έστω και προσωρινό χωρίς πρόβλεψη καθολικής προσβασιμότητας κατά παράβαση της νομοθεσίας και συγκεκριμένα του ν.4488/2017 (άρθρα 61,63,64,71).

Ακόμα και για εργασίες μιας ημέρας προβλέπεται ασφαλής, εναλλακτική και κοντινή παρακαμπτήρια δίοδος για πεζούς, αμεα, κ.ά. , πόσο μάλλον για έργο που μελετήθηκε επί σειρά μηνών…

Πρόκειται άραγε για άλλο ένα σκάνδαλο διασπάθισης δημοσίου χρήματος ή μήπως σκάνδαλο ανεπάρκειας των μηχανικών του Δήμου; Να σημειωθεί ότι ούτε η προ-υφιστάμενη γέφυρα που οδηγεί στο κλειστό γήπεδο και βρίσκεται λίγα μέτρα πιο νότια είναι προσβάσιμη στους ΑμεΑ, λόγω ακατάλληλης ράμπας από τον δρόμο και λόγω εξαφάνισης…. του πεζοδρομίου.

Αν αντί να σπαταλήσουν χρήματα στην απροσπέλαστη γέφυρα διόρθωναν την προϋπάρχουσα γέφυρα του κλειστού τουλάχιστον θα γλιτώναμε τις φανφάρες.

Και να υπενθυμίσουμε ότι μόλις πριν δύο χρόνια ο τωρινός δήμαρχος παρέλαβε ανερυθρίαστα “ειδική μνεία” που αφορά τις υποδομές προς ΑμεΑ ( άλλο ένα σκάνδαλο που αγγίζει και την ευρωπαϊκή επιτροπή).

Οι ποδηΛάτρεις έχουν αντικείμενο όχι μόνο το ποδήλατο αλλά όλους τους τρόπους βιώσιμης κινητικότητας. Σαφώς επικροτούμε την θεσμοθέτηση ποδηλατόδρομων στο κέντρο της πόλης, αλλά δεν γίνεται να κλείνουμε τα μάτια σε οφθαλμοφανή σκάνδαλα. Παραθέτουμε σχετικές φωτογραφίες
Συλλογικότητα ΠοδηΛάτρεις»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook