Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήραν φωτιά με τους χρήστες να αναρτούν έντρομοι εικόνες, βίντεο και σχόλια από το πρωτόγνωρο σε μανία καιρικό φαινόμενο.

Η κακοκαιρία κινήθηκε από νότια προς την βόρεια πλευρά του νησιού και εξασθένησε βόρειο ανατολικά της νήσου Ντία και στα βόρεια παραλία του Λασιθίου.

Μίλατος, Νεάπολη, Άγιος Νικόλαος,Ελουντα Παχεία Άμμος και Σητεία βίωσαν την μανία της φύσης αλλά όχι στον βαθμό που αναφερθήκαμε για το Ηράκλειο. Ωστόσο για τον Νότιο νομό Λασιθίου αστραπές και βροντές ήταν παντού σχεδόν αισθητές.

Λιγο μετά τις 04:15 κι ενώ το πέρασμα της ήταν καθηλωτικό για όσους το παρακολουθούσαν από τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες άρχισε να παρουσιάζει ύφεση για το Ρέθυμνο και το Ηρακλειο.

Και σεισμός μικρής έντασης 

Και για τους ταλαιπωρημένους κατοίκους του Αρκαλοχωρίου δεν έφτανε όλο αυτό, πάνω στον χαμό είχαμε και μια μικρής έντασης σεισμική δόνηση στο πλαίσιο της μετασεισμικής ακολουθίας που καταγράφεται μετά τον μεγάλο φονικό σεισμό της Δευτέρας της προηγούμενης εβδομάδας. 

Η εποχή αυτή τα τελευταία χρόνια μας έχει δώσει τέτοια φαινόμενα αλλά το χθεσινό ήταν μοναδικό σε ένταση και ταχύτητα. Γύρω στις 05:15 το φαινόμενο επέστρεψε κατά τόπους αλλά με μικρότερη ένταση σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών. 

Πέσανε δέντρα

Στην ΟΔΟΣ  ΚΑΣΟΥ  στο Ηράκλειο  έπεσε δέντρο πάνω σε αυτοκίνητο  όπως και στην Εθνική οδό στο ύψος του Κοκκίνη. Το πέρασμα της ηλεκτρικής καταιγίδας από την επαρχία Μεραμβέλλου ήταν σαφώς ηπιότερο από ότι έζησε νότιο Ρεθυμνο και Ηρακλειο.


 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook