Τα μάτια μας χρειάζονται προστασία και τους χειμερινούς μήνες και το SkyOptic αναλύει το γιατί

Πολλοί θεωρούν ότι τα γυαλιά ηλίου είναι ένα αξεσουάρ που είναι απαραίτητο μόνο για τους καλοκαιρινούς μήνες και κυρίως για την παραλία. Όμως, κάτι τέτοιο δεν ισχύει καθώς τα μάτια μας χρειάζονται προστασία και τους χειμερινούς μήνες και το SkyOptic αναλύει το γιατί.

Προστατεύουν από την ηλιακή αντανάκλαση

Μπορεί τον χειμώνα να μην νιώθουμε έντονα την παρουσία του ήλιου, όμως, οι ακτίνες του είναι εξίσου βλαβερές όπως και το καλοκαίρι. Αυτό ισχύει και σε περιοχές με έντονες χιονοπτώσεις αφού το χιόνι δρα αντανακλαστικά. Τι σημαίνει αυτό; Ότι το ηλιακό φως που πέφτει σε μια χιονισμένη επιφάνεια και στη συνέχεια πάνω μας είναι ιδιαίτερα έντονο και μπορεί να βλάψει την όρασή μας. Έτσι, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε υψηλής ποιότητας γυαλιά ηλίου.

Φιλτράρουν την υπεριώδη ακτινοβολία

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ευχάριστο από τον ήλιο που λάμπει σε μια χειμωνιάτικη ημέρα. Όμως, ακόμη και το χειμώνα οι UV ακτίνες του ήλιου ενδέχεται να βλάψουν τους κερατοειδείς χιτώνες των οφθαλμών και μακροπρόθεσμα να οδηγήσουν σε άλλες παθήσεις όπως ο καταρράκτης. Για να αποφύγετε τις δυσάρεστες συνέπειες, προτιμήστε γυαλιά ηλίου που φιλτράρουν τις βλαβερές ακτίνες.

Προλαμβάνουν την ξηροφθαλμία

Η ξηροφθαλμία είναι ιδιαίτερα συχνή τους χειμερινούς μήνες κυρίως λόγω του κρύου και της ξηρότητας του αέρα, καθώς τα μάτια μας τείνουν να παράγουν λιγότερα δάκρυα από όσα χρειάζονται. Η καλύτερη πρόληψη είναι η χρήση γυαλιών ηλίου σε εξωτερικούς χώρους και κυρίως κατά τη διάρκεια αθλημάτων.

Βοηθούν τα μάτια κατά την οδήγηση

Οι οδηγοί θα πρέπει πάντα να έχουν ένα ζευγάρι γυαλιών ηλίου μαζί τους προκειμένου να αποφευχθούν ανεπιθύμητα ατυχήματα που προκαλούνται όταν ο ήλιος πέφτει απότομα στα μάτια τους.

Τονίζουν το στυλ σας

Ένα όμορφο ζευγάρι γυαλιά ηλίου μπορεί να αναδείξει το στυλ σας κάθε εποχή του χρόνου. Οι μεγάλοι σχεδιαστές κυκλοφορούν συνεχώς νέα μοντέλα για να ανταποκρίνονται σε κάθε στυλ και κάθε νέα τάση της μόδας. 

Ώρα για λίγες συμβουλές

Την επόμενη φορά που θα αγοράσετε ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου προσέξτε τα παρακάτω:

  • Επιλέξτε γυαλιά ηλίου από γνωστούς κατασκευαστές και ζητήστε τα απαραίτητα πιστοποιητικά γνησιότητας.
  • Αποφύγετε να αγοράσετε από πλανόδιους πωλητές καθώς συνήθως πωλούν απομιμήσεις.
  • Διαλέξτε ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου που ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου σας είτε σε κλασική είτε σε μοντέρνα γραμμή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook