Εξέλιξη υπήρξε σήμερα για την υπόθεση της Μονής Γουβερνέτου στα Χανιά.

Η Μονή Γουβερνέτου διά των νομικών εκπροσώπων της (εξ Αθηνών) κατέφυγε σήμερα στο Ειρηνοδικείο Χανίων με στόχο να ανακόψει τη διοικητική αποβολή που της επιβλήθηκε τον περασμένο Ιούνιο από την αντιπεριφέρεια Χανίων στη γνωστή πλέον υπόθεση (που ήδη μετρά πολλά επεισόδια) αποκλεισμού του δρόμου που οδηγεί προς το φαράγγι του Καθολικού στο Ακρωτήρι Χανίων. 

Ως γνωστόν η Μονή Γουβερνέτου έχει χαρακτηρίσει τον συγκεκριμένο δρόμο ως “ιδιωτικό” έχοντας τοποθετήσει μάλιστα, σχετικές καγκελόπορτες, οι οποίες υπάρχουν ακόμα (παρά την  απόφαση του Ιουνίου), αν και παραμένουν ανοιχτές (λόγω της ίδιας απόφασης), συνεπώς ο χώρος είναι προσβάσιμος για τον κόσμο.

Σε έναν με ενάμιση μήνα (τέλη Νοεμβρίου ή μες στον Δεκέμβριο) θα υπάρξει η απόφαση του Ειρηνοδικείου, σε ό,τι αφορά την ανακοπή της διοικητικής αποβολής που επιβλήθηκε στη Μονή Γουβερνέτου. Έως τότε φυσικά, η απόφαση του περασμένου Ιούνη ισχύει κανονικά.

Η αντιπεριφέρεια Χανίων στηριζει τα επιχειρήματά της και στο γεγονός ότι ο δρόμος έχει χαρακτηριστεί ως “επαρχιακός” με βασιλικό διάταγμα του 1956, ενώ από το 1976, η Νομαρχία Χανίων εκτελεί έργα στην περιοχή και σε καμία περίπτωση δεν αντιμετώπισε ζήτημα “ιδιωτικότητας”.

Υπενθυμίζουμε τέλος, ότι η υπόθεση έχει ξεσηκώσει πολλές αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας που από την πρώτη στιγμή φανέρωσε την αντίδρασή της για την τοποθέτηση καγκελόπορτων στην περιοχή.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook