«Σε λιγότερο από 10 λεπτά μπορείς να παραλάβεις την παραγγελία σου» - Δείτε τα βίντεο

Πλώρη για παραδόσεις τροφίμων και φαρμάκων με… drone φαίνεται πως έβαλε το Ισραήλ, μία από τις ηγετικές χώρες στην αγορά των drones, φέρνοντας πιο κοντά την ιδέα για σούσι… εξ ουρανού.

Ειδικότερα, στη διάρκεια μιας επίδειξης την περασμένη Δευτέρα (11/10), που πραγματοποιήθηκε σε μια παραλία του Τελ Αβίβ, τρία drones -τα δύο μεταφέροντας σούσι και το τρίτο μπίρα- πέταξαν στον ισραηλινό ουρανό προτού προσθαλασσωθούν.

Η πτήση τους οργανώθηκε από την High Lander και την Cando, δύο ισραηλινές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο αυτόν, στο πλαίσιο ενός προγράμματος ύψους 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων με στόχο την προώθηση της ισραηλινής τεχνολογίας σε αυτό τον τομέα.

Η Ντανιέλα Παρτέμ, η οποία ηγείται της πρωτοβουλίας αυτής στην Ισραηλινή Αρχή Καινοτομίας, δήλωσε ότι στο μέλλον φαντάζεται «χιλιάδες» drones να πετάνε ταυτόχρονα στις πολύβουες πόλεις, μεταφέροντας ιατροφαρμακευτικό υλικό, παρέχοντας υποστήριξη στις αποστολές της αστυνομίας και παραδίδοντας φαγητό σε πακέτο. «Ο στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική αγορά στο Ισραήλ, που να μην κυριαρχείται από μια εταιρεία», είπε η ίδια, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Αν καταφέρουμε να απομακρύνουμε τα οχήματα από τους δρόμους στρέφοντάς τα στους αιθέρες, μπορούμε να επηρεάσουμε την κίνηση, μπορούμε να μειώσουμε τη μόλυνση του αέρα… μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο, ασφαλέστερο περιβάλλον για την παράδοση αγαθών», πρόσθεσε. Μέχρι στιγμής, τα drones πραγματοποιούν αποστολές σαν εξάσκηση με στόχο την εγκατάσταση των ειδικών επιφανειών για την προσγείωσή τους στην πόλη.

Η αλυσίδα καταστημάτων πώλησης παγωτών Golda άνοιξε ένα υποκατάστημα στην παραλία του Τελ Αβίβ, όπου οι πελάτες θα μπορούν να σκανάρουν έναν κωδικό QR και να παραγγέλνουν ό,τι επιθυμούν για να τους παραδοθεί με drone. «Σε λιγότερο από 10 λεπτά μπορείς να παραλάβεις την παραγγελία σου, κάτι το οποίο δεν μπορεί να συμβεί με συμβατικά οχήματα», λέει η διευθύντρια μάρκετινγκ της εταιρείας Τάλια Μάρντερ.


Πηγή: newsbeast.gr


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook