Άμεσος ήταν ο καθαρισμός (όπως απαιτούνταν εξάλλου) του Ενετικού Φάρου των Χανίων.

Όταν ανέτειλε ο ήλιος, περαστικοί και μη διαπίστωσαν ότι κάποιοι είχαν δημιουργήσει ένα “γκράφιτι” πάνω στο σημαντικότερο μνημείο των Χανίων, στον Ενετικό Φάρο!

Άμεσα και αφού φυσικά το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις, συνεργείο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων έσπευσε στον Φάρο για να καθαρίσει το γκράφιτι, όπερ και εγένετο.

Πλέον, και μετά από αυτό τιο περιστατικό, δρομολογούνται ενέργειες ώστε τα μνημεία της πόλης να περιφρουρούνται (η τεχνολογία εξάλλου έχει προοδεύσει πολύ), ώστε ο σεβασμός προς αυτά τα σύμβολα να εξασφαλιστεί.

Επί τυ θέματος τοποθετήθηκε με ανάρτησή του, στο Facebook, ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης:

“Το σύμβολο των Χανίων μουτζουρωμένο, βεβηλωμένο από κάποιον ή κάποιους που δεν εννοούν να καταλάβουν ότι δεν ασκούν καμία μορφή τέχνης και κυρίως ότι δεν εκπροσωπούν, ούτε εκφράζουν κανέναν στη μανία της καταστροφής τους.
Όλα τα σπουδαία τοπόσημα και μνημεία της πόλης που επανειλημμένως βεβηλώνονται, στο τέλος της ημέρας τα επαναφέρουμε στην αρχική τους κατάσταση. Πρέπει όμως κάποια στιγμή να απαλλαγούμε μια και καλή από συμπεριφορές και νοοτροπίες, που μόνο κακό κάνουν στον τόπο μας.
Από το πρωί έχει ενημερωθεί το Λιμεναρχείο Χανίων, ώστε να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι ανάλογα.
Γιατί είναι χρέος όλων μας να προστατέψουμε και να διατηρήσουμε τα ιστορικά κληροδοτήματα του τόπου μας και να παραδώσουμε τα μνημεία μας άθικτα στις επόμενες γενιές”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook