Πώς νιώθει γι’ αυτή τους τη γνωριμία ο «βασιλιάς της γαστρονομίας».

Καθ’ όλη τη διάρκεια της μαγειρικής του καριέρας ο Γκόρντον Ράμσεϊ έχει μαγειρέψει για μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα στον κόσμο. Μάλιστα, σε ένα από αυτά, και πιο συγκεκριμένα στην πριγκίπισσα Νταϊάνα, αποδίδει το καλύτερο κρέας που έχει μαγειρέψει ποτέ.

Η φιγούρα που λατρεύουν να «μισούν» οι απανταχού foodies, λόγω της πληθωρικής του προσωπικότητας και του αυθόρμητου χαρακτήρα του, είναι το ίδιο καλή τόσο μπροστά στις κάμερες ως ο κεντρικός κριτής στο διάσημο σόου μαγειρικής Master Chef, όσο και στην κουζίνα όπου δημιουργεί πραγματική γαστρονομική μαγεία.

Η προοπτική και η τεχνογνωσία του τον οδήγησαν στο να γίνει ένας από τους πιο διάσημους σεφ στον κόσμο, συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία του, παρά τα λάθη που έχει κάνει στην κουζίνα κατά τη δεκαετή καριέρα του.

Η μεταμόρφωση του Ράμσεϊ σε «βασιλιά του φαγητού», ωστόσο, δεν έγινε εν μία νυκτί . Ξεκίνησε σπουδάζοντας ξενοδοχειακό management το 1987 και στη συνέχεια εισήλθε στη βιομηχανία τροφίμων για να αποκτήσει εμπειρία, αναφέρει το thelist.com. Βρισκόταν στο Λονδίνο όταν εκπαιδεύτηκε από αξιόλογους επαγγελματίες σεφ και απέκτησε τις απαραίτητες δεξιότητες για να ανοίξει αργότερα τα δικά του εστιατόρια -τα οποία οδήγησαν στη δημιουργία του «γίγαντα» της γαστρονομίας που όλοι γνωρίζουμε και απολαμβάνουμε στην τηλεόραση σήμερα.

Ο Γκόρντον Ράμσεϊ αποκαλύπτει ότι το καλύτερο γεύμα το μαγείρεψε για την πριγκίπισσα Νταϊάνα

Σε όλη τη διάρκεια της δεκαετούς καριέρας του το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Ράμσεϊ έχει μαγειρέψει για σπουδαίες προσωπικότητες παγκοσμίως. Ο ίδιος, όμως, ξεχωρίζει μόνο μία, αποδίδοντάς της μάλιστα το καλύτερο γεύμα που έχει μαγειρέψει στην ζωή του. Αυτή δεν είναι άλλη από την πριγκίπισσα Νταϊάνα, η οποία απ’ ό,τι φαίνεται έχει εμπνεύσει και επιτυχημένους celebrities κατά την γνωριμία τους.

Το γεγονός, λοιπόν, ότι ο Γκόρντον Ράμσεϊ μαγειρεύει για τη βασιλική οικογένεια δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη, αλλά είναι ιδιαίτερα συναρπαστικό να γνωρίζει κανείς ότι ο Ράμσεϊ πιστεύει ότι το καλύτερο γεύμα που μαγείρεψε ποτέ ήταν για την πριγκίπισσα Νταϊάνα της Ουαλίας. Σύμφωνα με το thelist.com, ο Ράμσεϊ ρωτήθηκε για το καλύτερο γεύμα που είχε μαγειρέψει στην τελευταία του σειρά, «Gordon, Gino and Fred Go Greek!», κατά την διάρκεια της οποίας αποκάλυψε πως «Νομίζω ότι ήταν μια φορά για την πριγκίπισσα Νταϊάνα».

Ο Ράμσεϊ, μάλιστα, απάντησε στην ερώτηση κοιτώντας το ηλιοβασίλεμα στο νησί της Σαντορίνης, το οποίο συνέκρινε με την ομορφιά της ίδιας της Νταϊάνα. «Ω, όμορφη», είπε, όταν ρωτήθηκε αν ήταν ευγενικός άνθρωπος. «Θέλω να πω ότι η Σαντορίνη είναι κάτι σαν το σούπερμοντελ των ελληνικών, και όχι μόνο, νησιών και εκείνη, με διαφορά, ήταν ένα από τα πιο ευγενικά μέλη της βασιλικής οικογένειας που έχω γνωρίσει ποτέ», πρόσθεσε.

Όταν ο Ράμσεϊ μαγείρεψε για την πριγκίπισσα Νταϊάνα

Η ιστορία λέει ότι η Νταϊάνα έφαγε στο εστιατόριο του Ράμσεϊ στη δεκαετία του ’90 πριν από τον πρόωρο θάνατό της το 1997, ενώ σύμφωνα με το thelist.com, ο Ράμσεϊ είπε κάποτε το 2016 ότι θυμήθηκε τη Νταϊάνα που έτρωγε ένα συγκεκριμένο πιάτο του: λαβράκι με τερίνα από πράσο.

Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να φανταστούμε το Ράμσεϊ να μαγειρεύει για την Νταϊάνα, αλλά αν γνωρίζουμε κάτι για τον διάσημο σεφ από τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις, σίγουρα έβαλε την καρδιά του στο πιάτο που έφτιαξε για εκείνη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook